• (0)

    Ion Cristoiu – ZIG ZAG printre gândurile mele – Ediție cartonată

    89,00 lei

    Autor(i): Ion Cristoiu

    Nr. pagini: 388 pagini

    ISBN: 978-630-6572-13-7

    Editura: Evenimentul si Capital

    “Reuşesc să rezist tentației de a mă uita la televizor în neştire, fără a căuta ceva anume, doar aşa, să fac altceva decît să citesc. Aşezat în scaunul incomod care a luat locul fotoliului, iau la mînă caietul negru, pentru a-l da la bătut. Pe măsură ce înaintez în lectura accelerată, redusă la privirea aruncată pe pagină, descopăr c-am renunţat cu vremea la formula amestecului de jurnal și eseu pusă sub genericul Lumea prin care trec. Nu ştiu cum am găsit-o, dar acum, la recapitulare, îmi dau seama că era fericită. Pentru prima oară cineva (eu, adică) face din scris și cítít domeníí ale consemnăríí zílníce. Din motive care-mi scapă, am abandonat-o, întorcîndu-mă la formula clasică a eseului. Ar trebui să revin la amestecul unic de jurnal, proză și eseu. Și am revenit. Sub forma Zig-Zag printre gîndurile mele.” (Ion Cristoiu)

  • (0)

    Pe mine să nu vă bazați. Jurnal extim

    65,00 lei

    Autor(i): Octavian Hoandră

    Nr. pagini: 500 pagini

    ISBN: 978-630-6572-28-1

    Editura: Evenimentul si Capital

    „Editorialele din această carte sunt, din nou, expresia dezgustului jurnalistului pentru clasa politică actuală, pe care o înfierează fără milă. (…)

    Interviurile din această carte ne pun în față un jurnalist în adevăratul sens al cuvântului, dintr-o specie, se pare, pe cale de dispariție (ne convingem imediat de acest lucru deschizând televizorul sau ziarele de azi). Un intelectual cu o vastă cultură, care dialoghează de la egal la egal cu scriitori, istorici, filosofi etc., provocându-i să vină în fața publicului spectator (cititor) cu ceea ce au ei mai bun și mai adevărat în ființa și în opera lor. Jurnalistul nu este nicio clipă în inferioritate față de oaspeții săi, invitându-i, și subtil și dezinvolt, să se „deschidă”.

    Ca în toate cărțile și luările sale de poziție, întrebările lui Octavian Hoandră din aceste interviuri dau la iveală un om profund îndrăgostit de țara lui, nespus de mândru de valorile noastre și în suferință pentru starea actuală a României. Bun cunoscător al istoriei noastre și al contemporaneității, jurnalistul trasează împreună cu invitații săi posibile direcții de evoluție, cel mai adesea cu amărăciunea pe care prezentul nostru o justifică. (…)

    Octavian Hoandră a fost sufletul acelei emisiuni; o parte din interviurile difuzate atunci sunt reunite în această carte (multe, prin forța împrejurărilor, nu au fost recuperate). Să le citim, să vedem că multe din spusele invitaților lui Tavi de atunci s-au adeverit, să vedem că lucrurile nu merg deloc mai bine și să facem ceva, să începem de undeva…

    E duminică, zappez cu înverșunare pe canalele noastre, știri apocaliptice, breaking news și înjurături, subcultură, dezbinare și ură, angoasă pe care prezentatorii inculți ne-o întrețin fățiș… Ce mai e de făcut? Răspunsul e individual și îl veți găsi poate citind această carte.” (Letiția Ilea)