-
ABC-ul psihologiei transgeneraționale
Autor(i): Juliette Allais
Nr. pagini: 208 pagini
Anul apariţiei: 2024
Editura: Prestige
Aceasta lucrare contureaza in paginile ei o metoda de investigare a arborelui nostru genealogic si a dinamicii psihice mostenite care ne modeleaza viziunea despre lume, relatia cu ceilalti si cu noi insine, ne orienteaza in anumite directii, inchizandu-ne alte usi. Inainte de orice, este vorba despre a ne recunoaste locul de filiatie ca unul de creativitate si de realizare. Depinde de noi sa-l inzestram cu propriile noastre tonalitati, imagini si visuri.
Psihogenealogia si analiza transgenerationala sunt in plin avant: rareori ne-am interesat atat de mult de viata stramosilor nostri, incercand prin toate mijloacele sa intelegem in ce fel ne afecteaza astazi tot ce au trait. Aceasta privire aruncata asupra trecutului, chiar daca-i este absolut necesara fiintei omenesti din secolul XXI, deseori, fara legaturi functionale cu propriile-i radacini, nu poate fi conceputa in afara unei reflectii mai profunde privind subiecte esentiale cum ar fi liberul–arbitru si responsabilitatea.
Care este utilitatea unui astfel de demers in prezent? De ce si cum trebuie sa-l efectuam? In ce curente de gandire se inscrie? Care ii sunt limitele? Se aud, ici-colo, expuneri care au defectul de a vehicula o conceptie esentialmente fatalista despre acest demers: am fi purtatorii greselilor comise si ai suferintelor traite de generatiile precedente.
Desigur, transmiterea exista, mostenirea se reproduce deseori sub forma esecului si a unor dificultati pe care le traim. Dar este cu adevarat o fatalitate? Oare, asta nu dovedeste mai degraba o lipsa de reflectie asupra locului pe care ni-l dorim si a absentei unei perspective largi care sa se deschida spre viitor?
ABC-ul Psihologiei Transgenerationale sustine ideea urmatoare: suntem pe deplin raspunzatori de felul in care ne judecam si ne fructificam mostenirea pe care am primit-o…
-
Am scris o carte despre noi
Autor(i): Irina Binder
Nr. pagini: 288 pagini
Anul apariţiei: 2023
Editura: Bookzone
Cea mai nouă și mai emoționantă poveste a uneia dintre cele mai iubite autoare din România, Irina Binder
– Am scris o carte despre noi
O poveste emoționantă și înduioșătoare, desprinsă din realitatea fiecăruia dintre noi, cu personaje recognoscibile și palpabile, care îmbină nuanțele iubirii și ale prieteniei, cu pierderea, suferința și trădarea, dar nu fără a oferi cel puțin o lecție de viață și o doză de optimism cu care să înfrunți mai ușor problemele, demonii interiori sau prietenii falși.
O poveste cu și despre oameni. Despre trădare și despre puterea de a o lua de la capăt. Despre boală și despre puterea de a te vindeca. Despre iubire și curajul de a simți din nou.
-
Arta de a gândi pozitiv
Autor(i): Tomas Navarro
Nr. pagini: 256 pagini
Anul apariţiei: 2024
Editura: Prestige
Opt greseli pe care trebuie sa le eviti, pentru a-ti elibera propria minte si a avea viata pe care ti-o doresti
Psihologul Tomas Navarro ne aduce mai aproape de un nou Stil de gandire mai deschis, mai creativ si mai rezistent pentru a obtine o viata mai fericita.
Stiai ca gandurile tale guverneaza relatia pe care o ai cu tine si cu oamenii din jurul tau? Mai mult, gandurile tale te pot ajuta sa-ti extinzi viata sau, dimpotriva, o pot limita.
In cartea Arta de a gandi pozitiv, Tomas Navarro explica faptul ca secretul realizarii unei vieti depline este sa inveti sa gandesti pozitiv si sa stii sa distingi gandurile rationale de cele care ne dauneaza si nu ne permit sa ne dezvoltam. Pentru a face acest lucru, este important sa stim cum functioneaza cre¬ierul nostru si sa intelegem ca misiunea sa principala este de a ne mentine in viata, asa ca uneori facem greseli si nu gandim corect.
In aceasta carte, autorul identifica cele mai frecvente opt greseli de gandire si dezvaluie cheile gandirii pozitive, un nou stil de gandire mai deschis si mai expansiv, care va invita sa va explorati limitele pentru a ajunge la cea mai buna versiune a voastra. Gandirea pozitiva este cel mai bun aliat pe care il aveti pentru a putea trai viata in conformitate cu dorintele si prioritatile voastre. Gandirea pozitiva va permite sa vedeti oportunitati acolo unde alti oameni nu pot. A gandi pozitiv inseamna sa te inarmezi cu rezistenta de a gestiona adversitatea fara a suferi mai mult decat este necesar si sa fii plin de compasiune fata de cei din jurul tau.
GANDESTE POZITIV si vei trece de la viata pe care o ai la viata pe care o poti avea. -
Ciudata Sally Diamond
Autor(i): Liz Nugent
Editura: Crisis Press
Peste 100 000 de exemplare vândute numai în Marea Britanie și Irlanda
Sally Diamond are patruzeci și doi de ani și nu poate înțelege ce a făcut așa de ciudat – doar a respectat ultimele dorințe ale tatălui ei și l-a dus la tomberon când a murit.
Acum Sally se află în centrul atenției presei și polițiștilor, dar este bântuită și de o voce sinistră din trecut. Pe măsură ce începe să descopere grozăviile pe care le-a trăit în copilărie, Sally iese pentru prima dată în lume, făcându-și prieteni noi și luând decizii importante, dar și învățând că oamenii nu sunt întotdeauna sinceri.
Însă cine e bărbatul care o studiază pe Sally din capătul celălalt al lumii? Și de ce pare noul ei vecin obsedat de ea? Încrederea ei în ceilalți urmează să fie pusă la grea încercare…
-
Dialogul Speranței. Cum să dobândim liniștea sufletească
Autor(i): Dan Negru, Vasile Ioana
Nr. pagini: 264 pagini
Anul apariţiei: 2022
Editura: Bookzone
Vei avea parte de un dialog intim și personal, cu tentă confesională, cu pilde și gânduri înțelepte care te vor ajuta să privești viața cu ochi mai buni și cu inima mai ușoară.
Asemeni procesului Creației, cartea gravitează în jurul a 7 teme centrale:
Ce vrea Dumnezeu de la mine?
Credința – antidot pentru necazuri și depresie
Ce se întâmplă după viață?
Cele 7 păcate ale sufletului
Rugăciunea inimii și postul cu lumină
De ce ne doare sufletul?
Banii sunt putere, dar liniștea nu se cumpără
Subiectele sunt abordate într-un stil actual și de impact, împletind două perspective prin care elimină antagonismul și creează o uniune între ceea ce, altfel, e divizat. Cea a omului modern, și cea a divinității. A răului și a binelui. A păcatului și a iertării.
Cu alte cuvinte, acest volum îți va deschide calea către tine, te va învăța să te ierți și să-i ierți pe cei ce ți-au greșit, să te iubești și să îți prețuiești viața. Și te va ghida către centrul inimii tale, acolo unde se află Dumnezeu de fapt, acolo unde adevărul personal încearcă să se facă auzit, dar e din ce în ce mai greu să-l asculți într-o lume zgomotoasă.
”Eu cred că mai mult decât orice, vrem să fim iubiți. Dan Negru și Părintele Vasile Ioana ne transmit prin această carte frumosul din mintea și inima lor, frumosul din jurul nostru, ne iubesc, ne îmbogățesc, așa că, să le răspundem la rândul nostru cu aceeași iubire, citindu-i. Citiți-i pe hârtie, sau chiar pe ecranul telefoanelor, fără de care nu mai putem exista, citiți-i oricum, dar citiți-i. Și iubiți-i!” – Florin Piersic
-
Diamond: Terapia scurtă centrată pe soluții
Autor(i): Elliott E. Connie, Adam S. Froerer
Nr. pagini: 296 pagini
Anul apariţiei: 2025
Editura: Prestige
O noua abordare a SFBT care va permite atat practicianului, cat si clientului sa obtina cele mai bune rezultate.
TERAPIA SCURTA CENTRATA PE SOLUTII (SFBT – The solution focused brief therapy) este o abordare terapeutica concentrata pe ceea ce clientul spera pentru viitor in loc sa se concentreze pe probleme. Elliott E. Connie si Adam S. Froerer, doi dintre cei mai respectati si inovatori experti din domeniul lor, au fondat The Solution Focused Universe si au dezvoltat modelul Diamond, un cadru de abilitati si instrumente SFBT concepute pentru a-l ghida pe un clinician prin fiecare sedinta terapeutica. Acest model reprezinta una dintre cele mai mari inovatii in domeniul terapiei scurte concentrate pe solutii. Cartea de fata este un ghid practic menit sa ajute pe oricare clinician. (incepator sau profesionist experimentat) sa inteleaga filozofia si pasii practici ai desfasurarii unei sedinte SFBT. Printre subiectele discutate se numara:
- Cum sa presupui ce e mai bun in clientul tau.
- Cum sa ai incredere in capacitatea clientului tau.
- Pozitia pe care clinicienii ar trebui sa o adopte pentru a fi practicieni eficienti ai terapiei centrate pe solutii.
- Arta de a pune intrebari semnificative.
- Importanta autonomiei.
Cartea prezinta si instrumente care ii vor ajuta pe practicieni sa implementeze aceasta abordare. Veti putea citi transcrierea unei sedinte TSCS complete, adnotata cu mai multe comentarii care pun in evidenta procesul de gandire implicat in construirea acesteia. Sunt oferite si 101 intrebari centrate pe solutii pe care practicienii le pot folosi.
Connie si Froerer au creat modelul Diamond pentru a aduce schimbarea in vietile tuturor celor implicati. Ei scriu: „Aceasta munca este transformatoare nu numai pentru clienti, ci si pentru tine ca terapeut. Cand incepi sa iti vezi clientii in calitate de persoane puternice si capabile, schimbarea apare si pentru tine – modul in care iti faci meseria se va schimba. Aceasta deoarece perceptiile tale influenteaza direct actiunile tale”. -
Gătește cu Gina. Gustul unic de acasă
Autor(i): Gina Bradea
Nr. pagini: 296 pagini
Anul apariţiei: 2022
Editura: Bookzone
Gustul unic de acasă este un ghid complet pentru gospodine și bucătari care include peste 100 de rețete pentru ciorbe, antreuri, mâncăruri, sosuri, dulcețuri și alte delicatețuri, toate explicate cu drag și foarte multe amănunte utile. În această carte, pofticioșii vor găsi toate rețetele esențiale de care au nevoie pentru a trăi o viață cu gust.
Hai să gătim împreună mâncăruri simple, gustoase și sănătoase, fără exces de grăsimi și prăjeli, dar respectând totuși moștenirea mamelor și bunicilor noastre. – Gina Bradea
Aceste cărți nu trebuie să lipsească din bucataria ta dacă:
Iubești mâncarea cu gust și vrei să înveți să prepari mâncăruri ca la mama acasă.
Îți place să încerci mereu preparate noi din bucătăria tradițională și din cea internațională.
Îți dorești să înveți să pregătești un meniu variat și sănătos pentru cei dragi
Vrei să ai mereu la îndemână inspirație pentru preparate delicioase.
Și, cel mai important:
Pui un strop de pasiune și o linguriță cu vârf de iubire în fiecare farfurie.
-
Glumele nu sunt mereu amuzante. Bullyingul ascuns
Autor(i): Amanda F Doering
Nr. pagini: 28 pagini
Anul apariţiei: 2021
Editura: Bookzone
Dacă ai fost vreodată victima bullyingului, nu ai uitat acele momente niciodată. Ți s-a spus că ești prea mare, prea mic sau urât. Știi că ești vulnerabil, iar cineva este pregătit să profite de slăbiciunile tale. Cu siguranță nu îți dorești să experimenteze și copiii tăi aceste sentimente. Comandă povestea ilustrată și ajută-i pe cei mici să recunoască bullyingul!
Îmbrâncitul, glumele răutăcioase, excluderea intenționată a cuiva dintr-un grup, rușinarea publică – copiii pot experimenta bullyingul într-o varietate de moduri.
Povestea aceasta simpatică este interpretată de animale ilustrate, pentru a-i ajuta pe cei mici să treacă mai uşor peste aceste situații dificile. Cartea face cunoscut un anume tip de agresiune, şi anume bullyingul ascuns, și oferă strategii actuale și eficiente atunci când copiii se confruntă cu această problemă.
Filip, Tudor și David merg împreună în tabăra de cercetași încă de când erau mici. Când un alt cercetaș, Ivan, vine să stea cu ei în cabană și începe să facă glume răutăcioase pe seama lui Filip, acesta începe să se simtă exclus din grup și luat peste picior.
Prin această lectură, micii cititori vor observa cum Filip este ținta glumelor lui Ivan și vor afla modalități de a opri acest comportament abuziv.
-
M-am vindecat când mi-am îmbrățișat emoțiile
Autor(i): Gabrielle Bernstein
Nr. pagini: 264 pagini
Anul apariţiei: 2022
Editura: Bookzone
O carte cu puteri terapeutice, în care vei găsi răspunsuri la „de ce-uri”: de ce te simți blocat, speriat, anxios, deprimat, sau singur. Și te va elibera de limitele invizibile ale subconștientului, întrucât te va ajuta să conștientizezi motivele din spatele emoțiilor, stărilor pe care le ai sau comportamentelor pe care nu le înțelegi, precum dependențele, răbufnirile sau reacțiile de luptă, fugă sau îngheț.
Scrisă dintr-o perspectivă personală, vei simți ca și cum una dintre prietenele tale îți povestește experiențele prin care a trecut. Cu atât mai mult când vorbim despre o prietenă psihoterapeut, care îmbină practic cunoștințele unui specialist în psihoterapie cu o persoană dragă care te înțelege perfect și știe cum să te îndrume. Vei descoperi astfel acele chei de identificare și de interpretare care te vor ajuta să te vindeci. Povestea ei poate fi și a ta.
”Cartea aceasta e revoluționară datorită sincerității și deschiderii cu care e scrisă. Vulnerabilitatea pe care Gabby o arată în aceste pagini te face să te simți mai puțin singur. Și, poate, te inspiră să îți înfrunți propriile temeri cu inima deschisă.” – dr. Shefali, autoarea bestsellerului Cartea femeilor care merită mai mult
-
Mayo Clinic. Ghid de medicină integrativă
Autor(i): M.D. Brent A. Bauer
Nr. pagini: 224 pagini
Anul apariţiei: 2024
Editura: Prestige
Experienta Mayo Clinic, pusa la dispozitia ta in acest ghid de terapii integrative, te poate ajuta sa obtii un wellness personal. Descopera cum tehnicile si terapiile, altadata considerate alternative, sunt folosite alaturi de medicina conventionala si cum le poti integra in viata ta, indiferent daca incerci sa gestionezi o afectiune cronica sau sa-ti imbunatatesti starea de bine generala.
In aceasta carte, vei citi despre:
• Tehnici de relaxare care pot ajuta la gestionarea stresului
• Spiritualitate, sub orice forma, care poate da un scop si un sens vietii tale
• Folosirea plantelor si suplimentelor pentru a trata o gama variata de afectiuni si simptome
• Terapii spa si modul in care acestea iti pot spori wellnessul
• Afectiuni pe care medicina integrativa le trateaza frecvent
-
Memorabil. De la idee la momentul care schimbă lumea
Autor(i): Cristian Brancu
Nr. pagini: 192 pagini
Anul apariţiei: 2021
Editura: EVRIKA PUBLISHING
In dictionar scrie ca elocventa este arta de a vorbi frumos, emotionant si convingator. Nimic nu este mai elocvent precum o poveste bine spusa, iar Cristi Brancu ne ghideaza prin aceasta carte spre elocventa, competenta pe care orice om ce doreste sa faca o diferenta in lume trebuie sa o dobandeasca. Este o carte ce trebuie citita macar o data si, evident, practicata apoi zilnic. – Cristian Onetiu
Memorabil este o carte motivationala si inspirationala despre cautarea perfectiunii in ceea ce inseamna prezenta scenica, arta discursului si acele ingrediente care trebuie sa se regaseasca incluse in reteta unui mesaj pentru ca acesta sa fie unul de succes. Un volum scris cu multa pasiune si daruire care armonizeaza de o maniera memorabila experientele unor personalitati mondiale recunoscute ca repere pentru sfera relatiilor publice si experienta de o viata a autorului in prima linie a jurnalismului monden de calitate de la noi din tara. O carte revelatoare si deschizatoare de drumuri si perspective pentru toti cei pasionati de lumea showbizului si domeniul relatiilor publice. – Mihai-Bogdan Marian
-
Omul multiplicat
Autor: Hendrik van Loom
Nr. pagini: 208 pagini
An: 2024
Editura: Paul Editions
La început, totul a fost foarte simplu. Pământul era centrul universului, iar cerul o boltă mare, dintr-o frumoasă sticlă albastră. Seara, îngerii făceau nenumărate găuri în bolta cerului, şi iată… cerul se umplea de stele.
Odată, însă, s-a găsit un om de curaj, care a luat o lunetă de un pol, s-a urcat în vârful unui turn şi a cercetat îndelung şi foarte serios bolta cerească.
Din clipa aceea, s-au stricat apoi toate aceste socoteli.
-
Pedagogie. Compendiu. Fundamentele pedagogiei, teoria si metodologia curriculumului, teoria si metodologia instruirii, teoria si metodologia evaluarii, problematica educatiei contemporane.
Autor(i): Lucia Maria Marin, Marin Tudor
Nr. pagini: 376 pagini
An aparitie: 2024
Editura: Pro Universitaria
Fundamentele pedagogiei fac parte din modulul general de psihopedagogie si sunt o componenta esentiala a pedagogiei, intrucat reprezinta „introducerea”, avand ca „obiectiv central” familiarizarea studentilor cu problematica generala a pedagogiei, cu terminologia si cu conceptele esentiale ale acesteia” (pedagogie, educatie, formele educatiei, laturile educatiei, educabilitate s.a.).
-
Psihanaliză și psihoterapie psihanalitică
Autor(i): Eugen Papadima
Nr. pagini: 180 pagini
ISBN: 978-630-6572-00-7
Editura: Evenimentul si Capital
Eugen Papadima: “Consider lucrarea de faţă drept o invitaţie la dialog, adresată tuturor acelora care sunt, sau ar putea deveni, interesaţi să o accepte. Ce am încercat să scot în evidenţă, prin unele referiri istorice, a fost cursul evoluţiei gândirii psihanalitice şi, mai ales, factorii interni şi externi care au determinat traiectoria acestei evoluţii. Referitor la titlul cărții, mi-am dorit ca el să exprime sintetic opinia mea conform căreia, odată cu dezvoltarea psihoterapiei, psihanaliza nu-şi pierde sensul de a exista, aşa cum profeţesc unii, dar nici nu poate continua să se menţină la vechiul stadiu „narcisic”.
-
Regulile creierului pentru muncă
Autor(i): John J. Medina
Nr. pagini: 376 pagini
Anul apariţiei: 2024
Editura: Prestige
Cum pot mentine oamenii implicati in timpul prezentarilor mele? De ce sunt intalnirile video atat de obositoare? Ce pot face la birou, astfel incat sa astept cu nerabdare sa ma intorc la el dupa weekend? Oamenii de stiinta stiu.
In Regulile creierului pentru munca, Dr. John Medina, biolog molecular pasionat de dezvoltarea neuronala, dezvaluie ce este posibil atunci cand munca de la 9 la 5 este adaptata creierului la fel de bine precum o manusa este adaptata unei maini. In stilul sau caracteristic, autorul Brain Rules, Brain Rules for Baby si Brain Rules for Aging Well – bestsellere New York Times – pur si simplu deblocheaza stiinta de a ne adapta viata profesionala moderna la nevoile primare ale mintii.
Sustinut de cercetare si lipsit de orgoliu, el dezvaluie ce au de spus neurostiintele comportamentale si cognitive despre subiecte diverse, de la amenajarea spatiului de birou si echilibrul dintre viata personala si viata profesionala, pana la dinamica puterii si interactiunile de lucru din epoca pandemiei. Descrierile fermecatoare si anecdotele hilare ale lui Medina folosesc stiinta in aplicatii practice pe care le putem pune in practica imediat pentru a ne imbunatati viata profesionala si viata profesionala.
-
Simboluri și vise în homeopatie
Autor(i): Jane Cicchetti
Nr. pagini: 352 pagini
Anul apariţiei: 2024
Editura: Prestige
Simboluri si Vise in Homeopatie ii va fascina deopotriva pe cei interesati de homeopatie si de psihologie inclusiv pe psihologii analitici intrigati de modul in care homeopatia poate fi integrata cu teoria jungiana. Jane Cicchetti arata cum conceptele lui C. G. Jung despre arhetipuri, inconstientul colectiv, umbra si calatoria sufletului spre individuatie pot fi aplicate vindecarii. Ea descrie modul in care visele il pot ajuta pe homeopat, folosindu-si adesea propriile vise ca exemplu, si prezinta tipologia clasificarii psihologice a lui Jung, oferind o materia medica simbolica in stil jungian a remediilor homeopatice. Autoarea pune un nou accent asupra remediilor neobisnuite, realizate din cele sapte metale alchimice, din copaci, vite si lapte.
In aceasta convingatoare noua lucrare, Jane Cicchetti arata cat de important este inconstientul in readucerea corpului la sanatate.
Jane Cicchetti a realizat o integrare stralucitoare a homeopatiei, psihoterapiei jungiene, analizei viselor si simbolismului alchimic. Ea continua lucrarea lui Edward C. Whitmont (The Alchemy of Healing). Cartea ei este extrem de utila pentru homeopati si pentru cei interesati de relatia dintre psyche si vindecare. – V. Walter Odajnyk, analist jungian, coeditor al Quadrant: Journal the C. G. Jung Foundation for Analytical Psychology
Noua carte a autoarei Jane Cicchetti este una dintre primele care aduce homeopatia in conformitate cu psihologia moderna, in special cu psihologia jungiana. Ofera multa claritate subiectelor si ne ajuta sa intelegem caracterul lor complementar. – Dr. Jan Scholten, autorul cartii Homoeopathy and the Elements
-
TAO-ul traumei
Autor(i): Alaine D. Duncan, Kathy L. Kain
Nr. pagini: 468 pagini
Anul apariţiei: 2024
Editura: Prestige
Folosind concepte din acupunctura si medicina asiatica (AAM), alaturi de descrieri ale raspunsului la amenintare din stiinta bio-comportamentala occidentala, ele descriu simptome fizice comune, prezentari emotionale si cai de vindecare pentru cinci „tipuri“ de supravietuitori detaliate de autoare si corelate cu cele cinci elemente ale AAM. Acest obiectiv integrativ antic/modern lumineaza diversele manifestari ale stresului traumatic la supravietuitorii sai – durere cronica, boli autoimune, insomnie, probleme metabolice si tulburari de sanatate mintala – si aduce noi sperante supravietuitorilor traumei si celor care ii trateaza.
„Prin reunirea teoriei celor cinci elemente din acupunctura si medicina asiatica, impreuna cu o intelegere a traumei bazata pe somatie, aceasta carte indeplineste un rol important in vindecarea profunda a traumei si a tulburarilor legate de stres. Perspectivele din acest volum clar scris sunt extrem de importante pentru terapeuti, lucratori corporali, acupuncturisti, medici si alti vindecatori. De asemenea, ii va ajuta pe indivizi sa-si inteleaga mai bine simptomele deconcertante si sa gaseasca astfel cai de vindecare.”— Peter A. Levine, PhD, autorul cartilor Waking the Tiger, In an Unspoken Voice si Trauma and Memory si dezvoltator al modelului Somatic Experiencing® de vindecare al traumelor
„Recomand cu caldura TAO-UL TRAUMEI terapeutilor din toate disciplinele. Este o sinteza unica a cercetarii academice orientale si occidentale si a experientei clinice in diagnosticarea si tratarea traumei si este deosebit de pertinenta odata cu constientizarea crescanda a stresului posttraumatic ca fiind cauza principala a multor probleme de sanatate publica. Este bogat ilustrata cu studii de caz si ofera instructiuni detaliate pentru a-i ajuta pe clienti sa finalizeze procesul de vindecare, nu doar sa-si suprime simptomele.”— Peter Eckman, MD, PhD, MAc(UK), autorul cartilor: Pe urmele imparatului galben, Emotiile dezvaluite si Acupuncturistul complet
-
Terapia copilului interior
Autor(i): Robert Jackman
Nr. pagini: – pagini
Anul apariţiei: 2022
Editura: Bookzone
Călătoria ta tămăduitoare o să aibă un efect în lanț de-a lungul tuturor relațiilor tale. Pătrunzând în adevărul tău autentic, le vei arăta celorlalți că te iubești, că ai încredere și că te respecți pe tine însuți. Cei care caută acest lucru pentru ei înșiși vor fi atrași de tine, deoarece posezi ceva după care ei tânjesc. – Robert Jackman
Învață să îți vindeci copilul interior urmând procesul terapeutic creat de Robert Jackman. Aceste cărți pline de compasiune și exerciții terapeutice te ajută să aduci vindecare, acolo unde înainte era doar durere, spaimă sau rușine.
Această carte este pentru tine dacă:
- Te închizi în tine sau te retragi emoțional atunci când te confrunți cu o situație dificilă
- Te implici în relații mult prea rapid, cu încredere deplină, și ești apoi dezamăgit
- Simți că nu ai nevoi, dorințe sau visuri
- Spui deseori „Îmi pare rău” și pui dorințele celorlalți pe primul plan
- Muncești excesiv pentru a nu te gândi la problemele care te frământă
- Nu ai încredere în forțele tale
Terapia copilului interior
În Terapia copilului interior, Robert Jackman te invită să preiei controlul asupra vieții tale și să lucrezi cu tine însuți pentru a-ți vindeca rănile interioare. Fiecare dintre noi a fost cândva un copil care privea cu infinită încredere viața și adulții din jurul său, însă puțini dintre noi știm ce impact au rănile emoționale suferite la o vârstă fragedă asupra noastră la maturitate.
Această carte a fost concepută pentru a te ajuta să te conectezi cu copilul tău interior, să te vindeci și să prosperi. Totul, folosind explicații clare, studii de caz, povești personale și exerciții vindecătoare.
Această carte te va ajuta să:
- Să te accepți pe tine cel de acum, dar și pe copilul care ai fost cândva
- Să îți recapeți încrederea în puterea ta de a-ți transforma viața
- Să identifici rănile fundamentale ale copilului tău interior și să începi procesul de vindecare
- Să înveți metode și exerciții practice care te pot ajuta atunci când rănile mai vechi sunt activate
- Să depășești tiparele în care te simți blocat și să faci loc schimbărilor pozitive
Devenind adulți, credem că ne lăsăm comportamentele copilărești în urmă. Interacționăm cu alți adulți, luăm decizii adulte și avem mai multe responsabilități. Dar copiii răniți emoțional devin adulți răniți emoțional. – Robert Jackman
-
Terapia copilului interior – Ghid practic
Autor(i): Robert Jackman
Nr. pagini: – pagini
Anul apariţiei: 2022
Editura: Bookzone
Terapia copilului interior – Ghid practic cu 60 de exerciții terapeutice
Până când nu lucrăm cu noi înșine pentru a examina, înțelege și vindeca rănile copilului nostru interior, efectele negative ale acestora vor continua să apară în viața noastră sub forma unor comportamente distructive.
Acest ghid practic cu exerciții te va ajuta să aplici și să aprofundezi toate conceptele și instrumentele învățate în Terapia copilului interior vreme îndelungată, astfel încât să reușești să produci cu adevărat o schimbare interioară.
Devenind adulți, credem că ne lăsăm comportamentele copilărești în urmă. Interacționăm cu alți adulți, luăm decizii adulte și avem mai multe responsabilități. Dar copiii răniți emoțional devin adulți răniți emoțional. – Robert Jackman
Această carte este pentru tine dacă:
- Te închizi în tine sau te retragi emoțional atunci când te confrunți cu o situație dificilă
- Te implici în relații mult prea rapid, cu încredere deplină, și ești apoi dezamăgit
- Simți că nu ai nevoi, dorințe sau visuri
- Spui deseori „Îmi pare rău” și pui dorințele celorlalți pe primul plan
- Muncești excesiv pentru a nu te gândi la problemele care te frământă
- Nu ai încredere în forțele tale
Această carte este pentru tine dacă:
- Să te accepți pe tine cel de acum, dar și pe copilul care ai fost cândva
- Să îți recapeți încrederea în puterea ta de a-ți transforma viața
- Să identifici rănile fundamentale ale copilului tău interior și să începi procesul de vindecare
- Să înveți metode și exerciții practice care te pot ajuta atunci când rănile mai vechi sunt activate
- Să depășești tiparele în care te simți blocat și să faci loc schimbărilor pozitive
Recenzii:
„Dacă îți faci timp să parcurgi Terapia copilului interior de Robert Jackman și procesul său de VINDECARE, sunt convins că vei vedea rezultate profunde. Este un ghid plin de compasiune, clar și eficient care te ajută să te vindeci și să prosperi scris de un maestru al terapiei. Recomand acest ghid blând, dar în același timp direct, despre trauma tuturor celor care doresc să pornească pe drumul uneori inconfortabil al vindecării profunde. Va fi o resursă esențială atât pentru psihoterapeuți, cât și pentru clienți. Doar exercițiile valorează mai mult, mult mai mult decât costul acestei cărți. ” – Scott Conklin, MFA, LCPC
-
Terapie 1 la 1 cu sinele tău
Autor(i): Raluca Anton
Nr. pagini: 304 pagini
Anul apariţiei: 2022
Editura: Bookzone
Cea mai importantă conversație este cu sinele tău.
Din primele pagini, autoarea îți câștigă încrederea și simți că ești pe mâinile unui specialist cu experiență îndelungată. Așa că respecți indicațiile simple și clare și te dezvălui față de tine. De ce o faci? Pentru că vrei să înțelegi de ce iei anumite decizii, de ce te porți așa cum o faci sau de ce ai ajuns în punctul de azi al vieții tale.
Cartea aceasta te ajută să privești cu blândețe trecutul și să trăiești confortabil în prezent.
De ce fac alegerile pe care le fac?
Oare de ce am ajuns în punctul de azi al vieții mele?
Care este motorul care mă împinge să fiu cine sunt?
Ce anume mă duce spre direcții pe care aparent nu le pot controla?
Ți-ai adresat și tu astfel de întrebări în diferite momente din viață?
Totul începe cu povestea vieții tale. Terapie 1 la 1 cu sinele tău este o carte-călăuză prin care psihologul dr. Raluca Anton te însoțește pas cu pas în spațiul propriei tale ființe. Tehnicile și exercițiile propuse în această carte sunt extrase din practica profesională îndelungată a autoarei și te ajută să descoperi și să integrezi părți ale sinelui tău într-o poveste coerentă, ce poate fi înțeleasă în mod rațional. Este o incursiune revelatoare prin care înveți să înțelegi trecutul pentru a putea trăi confortabil în prezent și, bineînțeles, pentru a-ți construi viitorul.
Abordare unică de a găsi răspunsuri la întrebări personale frecvente
Prin indicații simple și exacte ce fac parte din auto-terapie, autoarea creează cadrul pentru cititor de a găsi răspunsuri la întrebări ce macină frecvent mintea omului, precum cele de mai sus.
„Cu această carte, Raluca Anton ne dovedește că, dincolo de mintea sa sclipitoare și de cursurile exhaustive pe care le susține, are competențe deosebite și în ale scrisului. Pagină după pagină, vom afla ceva nou, iar partea frumoasă este că vom descoperi noul și necunoscutul din noi. Ajungând, într-un final, să înţelegem că cea mai importantă conversație nu a fost cu ea, cu autoarea, ci cu însuși sinele nostru.”
– Gáspár György – Psiholog, autor și custode de povești de viață
„La început, te cucerește blândețea Ralucăi. Apoi, știința Ralucăi Anton. Ştiinţa pe care o spune cu claritate. Și claritatea pe care o expune cu simplitate. De aceea prima carte a Ralucăi Anton e o resursă valoroasă: te va ajuta să ai o relație cu sinele blândă, conștientă, clară, faină și simplă. Mulțumim, Raluca, pentru această carte.”
– Mihai Morar – Om de radio și prezentator TV, jurnalist, editorialist și căutător de răspunsuri
-
Turnura științifică a esteticii contemporane
Autor(i): Cornel-Florin Moraru
Nr. pagini: 346 pagini
Editura: Eikon
„Pentru a zăbovi puțin însă asupra stării de fapt actuale, trebuie să spunem că, pentru omul contemporan, nici o idee nu este mai demnă de admirație și de încredere decât ideea de știință. Încă de la începuturile modernității, știința ne-a oferit promisiunea găsirii mecanismelor interne de funcționare a universului și a legilor eterne ale acestuia, prin cunoașterea cărora ne-am putea înstăpâni definitiv asupra naturii din jurul nostru. Și aceasta nu a fost o promisiune în van. Prin intermediul tehnicii, aplicațiile înțelegerii științifice ne-au făcut viața mai ușoară și ne-au adus un plus de bunăstare la care oamenii premodernității nici nu visau. Tocmai de aceea, pentru că această activitate umană s-a dovedit atât de rodnică, trăim cu impresia – falsă de multe ori – că rezultatele științei sunt niște verdicte apodictice și adevăruri imuabile asupra cărora nu se poate reveni.”
-
Ziua în care m-am iubit cu adevărat
Autor(i): Andreea Savulescu
Nr. pagini: 304 pagini
Anul apariţiei: 2019
Editura: Bookzone
Andreea Săvulescu este psihoterapeut de meserie și, deși și-a dedicat toată viața încercând să-i înțeleagă pe oameni, să-i mulțumească și să scoată la suprafață lumina din ei, ea s-a simțit întotdeauna neiubită, nevăzută, nedorită.
„Ziua în care m-am iubit cu adevărat”este a doua carte a ei, după „Trăiește autentic”, pe care a scris-o în primul rând pentru ea însăși, pentru a se vindeca de traumele și de rănile trecutului, dar și pentru cititori, care pot găsi în ea chei de gândire și de analiză a propriilor dureri.
Învață alături de Andreea să te iubești tu în primul rând, să te pui pe primul loc în viața ta, să faci pace cu trecutul într-un mod vindecător și asumat, nu prin negare, și să iei ce e mai bun de la viață, eliberându-te de poverile care-ți apasă pe suflet, conștient sau inconștient.
„Am învăţat că nu este nimic mai presus de mine în viaţa asta decât sunt eu şi că, oricâtă durere îmi aduce procesul de descoperire, el merită tot efortul, pentru că mă metamorfozează, mă transformă din larvă în fluture, unul cu aripi colorate, pregătite de zbor.
Am învăţat că e important să mă cunosc pe mine ca să ştiu ce nevoi am şi să mi le hrănesc eu însămi, altfel mă agăţ de oameni care nu mă pot căra în spate, pentru că ei nu pot căra nici sacii lor şi că, dacă mă las pe alţii, risc să cad, să mă lovesc mai rău. Am învăţat că nu e suficient să aud, că e important să şi ascult ceea ce îmi zic cei din jur, şi, că, dacă omul îmi spune că nu vrea relaţie, nu are rost să mă zbat eu, să îl repar, să îl fac să mă dorească, să mă iubească, să mă vrea, ci trebuie să învăţ să las lucrurile aşa cum sunt, să nu forţez, să mă doresc eu.”