• (0)

    A cincea oară în decembrie

    55,00 lei

    Autor(i): James Kestrel

    Nr. pagini: 464 pagini

    An: 2022

    Editura: Crisis Press

    Premiul EDGAR 2022 pentru cel mai bun roman

    Premiul BARRY 2022 pentru cel mai bun thriller

    Decembrie 1941.

    În vreme ce în Europa naziștii fac prăpăd, iar America se află la rândul său pe picior de război, în Honolulu detectivul Joe McGrady se implică într-o anchetă ce îi va schimba iremediabil destinul.

    McGrady încearcă să descifreze misterul morții unui tânăr cu rude influente și a unei tinere japoneze, uciși cu o cruzime greu de imaginat. În vreme ce investigarea cazului îl poartă pe McGrady de-a curmezișul Pacificului, din Hawaii la Hong Kong și apoi mai departe, o flotă japoneză se îndreaptă neștiută spre Pearl Harbor, pentru a da prima lovitură în cea mai feroce confruntare militară din toate timpurile. Însă nici măcar războiul nu-l va putea opri pe McGrady din goana sa după un adevăr cutremurător.

    Extraordinarul debut al lui James Kestrel e cu mult mai mult decît un roman pasionant cu intrigă polițistă; este deopotrivă o frescă epică a anilor de război și a consecințelor văzute și nevăzute ale acestuia, o profundă meditație asupra confruntării dintre două lumi și, în egală măsură, o sfâșietoare poveste despre trădare și iubire, despre supraviețuirea cu orice preț și căutarea de sine.

  • (0)

    A treia opțiune

    50,00 lei

    Autor(i): Vince Flynn

    Nr. pagini: 416 pagini

    Editura: Preda Publishing

    Există în America un ordin tăcut și invizibil, format din foști soldați, membrii diverselor trupe speciale, ofițeri ai serviciilor secrete și diplomați. În Washington, aceștia sunt pretutindeni și nicăieri deopotrivă.

    Omul de rând nu îi vede niciodată, nu se oprește nicio clipă să se gândească la ei, nu observă rolul pe care l-au avut poate într-un deces aparent obișnuit. Cei mai mulți oameni nu-și irosesc timpul gândindu-se prea mult la supradoza de droguri a unui lobbyist despre care s-a relatat în pagina 2 a suplimentului Washington Post, sau la sinuciderea unui colonel din armata SUA, sau la jaful fatal căruia i-a căzut victimă un angajat al Casei Albe.

    Americanul de rând e prea ocupat cu propria viață pentru a privi dincolo de titlurile ziarelor și a se întreba ce secrete or fi luat cu ei în mormânt oamenii aceia. Printre cunoscători sunt ridicate sprâncene și uneori puse câteva întrebări șoptite, dar în cele din urmă, toți închid ochii și viața merge mai departe.

    Este un lucru foarte periculos să cauți răspunsuri în această comunitate obscură. Este lumea operațiunilor secrete, o parte foarte reală, dar nevăzută a politicii extrene și uneori a celei interne a guvernului american. E mai presus de orice persoană. Este a treia opțiune și nu e întotdeauna folosită de oameni înțelepți și onorabili.

  • (0)

    Acasă (vol.I)

    45,00 lei

    Autor(i): Luminita Aldea

    Nr. pagini: 366 pagini

    Editura: Eikon

    A stat o clipa pe ganduri. Erau zece ani de cand nu s-au mai vazut si ea stia ca nu exista posibilitatea de a da timpul inapoi, dar nostalgia unor vremuri de vis, dorul dupa un prieten drag, pe care isi dorea sincer sa-l revada, a facut-o sa spuna da. Nu s-a intrebat de unde ii stie numarul de telefon si nici ce stie despre noua ei viata ci a spus da, sperand sincer ca si unul si altul si-au pastrat unul altuia o amintire duioasa. Dupa tot ce a fost intre ei merita sa se mai vada o data. Sa-si vorbeasca. Sa depene amintiri. Sa descopere ce din frumusetea lor de alta data a mai ramas de oglindit din ochii unuia intr-ai altuia. In timp ce se imbraca si-a amintit de un vers scris de ea cand era liceana indragostita si il recita soptit:

    Nu m-am vazut in ochii nimanui

    Atat de frumoasa

    Ca in ochii tai…

  • (0)

    Aer rarefiat

    36,00 lei

    Autor(i): Ann Cleeves

    Nr. pagini: 368 pagini

    An: 2020

    Editura: Crisis Press

    Al șaselea volum din seria Shetland

    Un grup de prieteni din studenție lasă în urmă luminile Londrei și vin în Shetland la o nuntă. Însă noaptea târziu, Eleanor, una dintre tinere, dispare, iar Polly, de care era cel mai apropiată, primește un e-mail care seamănă foarte mult cu o scrisoare de adio. La scurt timp după aceea, cadavrul lui Eleanor e decoperit într-o postură neobișnuită, la marginea unei prăpăstii.

    Detectivii Jimmy Perez și Willow Reeves descoperă în curând că Eleanor era depresivă și avea o fascinație nesănătoasă pentru o fantomă legendară din Shetland, o fetiță care s-a înecat în anii ’20 și pe care insista că o văzuse în mai multe rânduri. Să fi tulburat Eleanor un secret dureros impregnat în istoria insulelor, o taină care merită sacrificiul suprem pentru a fi păstrată?

  • (0)

    Ape moarte

    36,00 lei

    Autor(i): Ann Cleeves

    Nr. pagini: 368 pagini

    An: 2019

    Editura: Crisis Press

    Al cincilea volum din seria Shetland

    Trupul neînsuflețit al ziaristului Jerry Markham e descoperit într-o barcă din Shetland, lângă casa de lângă port a procuroarei. Tânăra detectivă Willow Reeves e chemată din Hebride să conducă ancheta.

    După moartea logodnicei sale, inspectorul Jimmy Perez a ieșit din sistem, dar noul caz îi trezește interesul și hotărăște să se implice în investigație. Pentru Willow, faptul că el e de-al locului se dovedește o binecuvântare – numai un om din insule poate înțelege fațada de secrete pe care o construiește această comunitate unită.

    Cei doi descoperă că Markham își crease un renume la Londra, unde plecase să-și urmeze cariera scriitoricească. În Shetland lăsase în urmă un scandal care implica o fată, Evie Watt, acum logodită cu unul dintre cei mai importanți bărbați de pe insulă. E limpede că ziaristul nu avea prieteni în Shetland – de ce s-ar fi întors?

    Willow și Jimmy ajung curând la Sullom Voe, inima industriei petroliere din Shetland. Într-o comunitate în care unii țin cu strășnicie de valorile tradiționale, apariția noilor tipuri de energie nu e văzută mereu cu ochi buni. Se dovedește că, înainte să moară, Markham descoperise o pistă – o pistă care, pentru cineva, era îndeajuns de importantă încât să justifice o crimă…

  • (0)

    Arhiva Rugului Aprins 4 – Comentarii la Evanghelia după Ioan

    25,00 lei

    Autor(i): Ștefan Todirașcu

    Nr. pagini: 286 pagini

    Editura: Eikon

    „Viaţa lui Ștefan Todirașcu ilustrează versantul discret al ortodoxiei, al cuminţeniei, smereniei și inteligenţei spirituale negălăgioase. Este una dintre personalităţile Rugului Aprins care a adus mulţi tineri spre rugăciunea neîncetată sau, măcar, spre Biserică. Printre cei care sau format în tinereţe lângă profesorul Șt. Todirașcu trebuie amintiţi academicianul Virgil Cândea și doctorul Mihai Constantineanu.” (Marius Vasileanu)

  • (0)

    Arhiva Rugului Aprins 6 – Comentarii la ‘Poemele filocalice” scrise de Alexandru Mironescu

    29,00 lei

    Autor(i): Ștefan Todirașcu

    Nr. pagini: 222 pagini

    Editura: Eikon

    „Ștefan Todirașcu avea toate însușirile unei ființe omenești ca să fie apreciat, anturat și simpatizat. Ca aspect fizionomic se remarca în primul rând la el o lumină blândă ce-i învăluia în permanență chipul, reflectând în afară alcătuirea dinăuntru… Ca intelect, dispunea de o inteligență avidă, îndreptată spre formele majore de cultură, frecventând cu egală sete de cunoaștere domenii disparate ca literatura, filosofia, teologia, pe lângă doctrinele juridice și economice, specialitatea lui de bază, putând să disocieze diversele valori creatoare, fără să cadă în speculații artificioase sau în problematizări aberante. Avea un cult al prieteniei susținut în mod dezinteresat și manifesta un apetit permanent de a se bucura de orice în lume: de o carte, de o întâlnire cu o ființă de excepție, de o priveliște frumoasă, de un eveniment solemn, de un concert, de o expoziție etc. Reușea întotdeauna să îmbrace realitatea în veșmântul ființei lui interioare, țesut din pondere și finețe, din delicatețe, generozitate și bun-simț. Când se angaja în diverse acțiuni colocviale sau în discuții mai aprinse – se întâmplau și din acestea, mai ales în perioada tinereții când avea parteneri pe Eugen Ionescu și Edgar Papu, cu care se lansa în febrile dezbateri despre destinul omenesc or despre soarta culturii naționale sau universale –, se releva prin seriozitatea de a aborda problemele, prin argumentație logică și realistă, chiar dacă intervențiile lui atingeau adesea și orizonturi metafizice. Căci, la meritele enumerate până aici se adăuga și o profundă conștiință religioasă, străină de bigotism, dar așezată pe solide temeiuri creștine…” (Pericle Martinescu)

  • (0)

    Arhiva Rugului Aprins 8 – Floarea de foc

    45,00 lei

    Autor(i): Alexandru Mironescu

    Nr. pagini: 524 pagini

    Editura: Eikon

    Mişcându-se pe o gamă întreagă de situa ţii dintre cele mai felurite, ca însă şi viaţa, de la faptul divers, umor, emoţii, destăinuiri intime până la sudori reci, cutremurul total şi groaza îngropării de viu adevărate, rar am simţit carte mai tulburătoare, mai adânc omenească, mai răscolitoare, ca Floarea de Foc… Tot timpul lecturii am avut senza ţia că mă găsesc în prezenţa unui înțelept de o calitate excepţională, un adevărat cavaler al spiritului şi al credinţei, comunicând din dragoste, oamenilor din vremea lui, un tonifiant, fecund şi cuprinzător mesaj de încredere în viaţă, în Dumnezeu şi în oameni. Înţelepciunea lui nu importă cum o numim, dar e o înţelepciune pe limba şi pentru sensibilitatea omului de astăzi, cu rigoarea, cu acoperirea şi cu setea de precizie a omului de ştiinţă, cu arta şi elevaţia scriitorului, cu certitudinea şi dinamismul cavalerului credinţei. Cunoscând bine de la cine emană, găsesc mai exact poate să o numesc mesajul unui umanist creştin de astăzi. Şi dacă ar fi să-l înscriu undeva, n-a ş ezita o clipă să-l aşez printre scriitorii din aceea şi familie: L. Bloy, E. Hello, A. Carrel, A. de Saint-Exupéry, T. de Chardin chiar, fireşte, fiecare cu specificul său şi păstrând proporţiile… Prin raiul redeschis din inima oamenilor circulă deci, din nou ca odinioară, dinamismul Viului Dumnezeu şi ne solicită spre o conştiinţă nouă de om: o conştiinţă nobilă, de înfricoşătoare răspunderi, grandioasă, fecundă, realistă, de om însumat în Totalitate. (Părintele Benedict Ghiuș)

  • (0)

    Artă și Literatură – Eseuri

    33,00 lei

    An apariție: 2019

    Autor: NICOLAE MAREȘ

    Nr. pagini: 234

    Editura: Mass Media România de Mâine

     Volumul de faţă cuprinde eseuri despre creaţia unor oameni de cultură valoroşi, din domeniile literaturii, artei plastice, diplomaţiei şi culturii, în general, referindu-se cu precădere la personalităţi din România, dar şi la multe figuri importante ale Poloniei, ţară în care autorul a fost ataşatul cultural al ţării noastre timp de mai multe decenii.

    Fie că este vorba despre Eminescu, Iorga, Regina Maria, Aron Cotruş, Goga sau Ion Dodu Bălan, Tolstoi, Regina Elisabeta sau despre alţi cărturari ai României sau ai Poloniei, subtilitatea autorului de a surprinde esenţialul se reliefează în fiecare dintre rândurile acestei cărţi care se adresează cititorilor curioşi şi avizaţi.

  • (0)

    Arunc-o pe soră-mea din tren!

    16,00 lei

    Autor(i): Stelian Țurlea

    Nr. pagini: 176 pagini

    An: 2018

    Editura: Crisis Press

    „Arunc-o pe soră-mea din tren!” e un basm (post)modern, cu reporteri, avocați, investigații și conflicte de familie, Ileana și Ilona sunt două surori la cuțite, iar tensiunea dintre ele generează suspansul care te face să citești cartea pe nerăsuflate. Finalul – nu cel la care te aștepți.

  • (0)

    Asasin american

    50,00 lei

    Autor(i): Vince Flynn

    Nr. pagini: 480 pagini

    Editura:  Preda Publishing

    Două decenii de politică bazată pe interese de partid au lăsat națiunea americană într-o poziție extrem de vulnerabilă.  Thomas Stansfield, Director de Operațiuni al CIA și veteran al Războiului Rece, este conștient că trebuie să-și pregătească agenția pentru următoarea mare provocare: războiul împotriva terorismului islamic. Planul său? Înființarea unei echipe de operațiuni clandestine, un grup de agenți care să-și desfășoare activitatea în afara structurilor de comandă – oameni care nu există.

    Dr. Irene Kennedy, protejata lui Stansfield, și Stan Hurley, fostul său coleg de arme, sunt cele două persoane însărcinate cu recrutarea, selecția și antrenarea viitorilor agenți. Dar ce fel de om este dispus să ucidă pentru țara lui, fără să poarte uniformă? Ce motivație și ce profil psihologic trebuie să aibă pentru a reuși într-o lume plină de cruzime și teroare?

    Student și sportiv de elită, Mitch Rapp avea tot ce și-ar fi putut dori. Până într-o seară friguroasă de decembrie, când lumea lui s-a prăbușit odată cu avionul Pan Am 103. În urma atacului terorist, două sute șaptezeci de suflete și-au pierdut viața, printre care și Maureen, logodnica sa. Victimele au lăsat în urmă prieteni și rude, oameni care își vor căuta alinarea în justiție. Nu și Rapp. El nu caută alinare, ci răzbunare.

    Admiratorii lui Vince Flynn vor fi captivați de acest roman electrizant, care a figurat pe locul întâi în clasamentul New York Times al celor mai bine vândute titluri. În spatele privirii de oțel a unuia dintre cei mai mari eroi ai națiunii americane, cititorii vor descoperi un tânăr pregătit și antrenat să devină Asasin American.

    “Nu o poți lăsa din mână”, Larry King, USA Today.

    “Spectaculoasă și foarte actuală… Nimic nu se compară cu a-l privi pe Mitch Rapp învingându-i, în ficțiune, pe inamicii pe care nimeni nu pare capabil să-i răpună în viața reală. Odată cu atacurile de la 11 septembrie, o nouă eră literară a luat naștere și acesta este cel mai bun produs al său de până acum”, The Providence Journal.

  • (0)

    Autograf

    27,00 lei

    Autor(i): George Arion

    Nr. pagini: 388 pagini

    An: 2022

    Editura: Crisis Press

    Șapte piese mortale, o farsă și două monodrame. Volumul este prefațat de profesorul și criticul literar Ion Bogdan Lefter.

    Scena crimei sau Caruselul ucigașilor

    Amintiri din livada cu meri

    Misterul unei nopți cu viscol

    Două kilograme de heroină

    Revelion cu poștașul

    La capătul răbdării

    În labirint (libret de operă)

    Administratorul (farsă/comedie)

    Autograf (monodramă)

    Actrița (monodramă)