• (0)

    „Moartea civilă” pe vremea lui Eminescu

    Autor(i): Nicolae Georgescu

    Nr. pagini: 108  pagini

    Anul apariției: 2023

    Editura: Hoffman

    Nicaieri in alta parte nu e loc mai bun pentru readucerea in atentie a argumentului Fagarasanu in complexul declararii publice a nebuniei lui Eminescu. Reiau texte publicate separat, actualizand informatia, doar cu unele mici interventii, pentru a nu  mai complica. Se va vedea cum „moartea civila”, aceasta sanctiune a vremii lui Eminescu, l-a atins si pe acest prieten al sau, inginerul Nicolae Fagarasanu, dar chiar si pe I. C. Bratianu, primul ministru al tarii, si pe Lascar Catargiu, fost prim ministru si pe Dimitrie Lecca, presedintele Camerei Deputatilor – si, probabil, pe mai multi altii, fiecare gasind calea lui de evitare a consecintelor; Eminescu n-a mai avut cale, boala sa – adevarata sau nu, cu substrat organic sau doar simplu surmenaj, oricum ar fi – insemnand si recluziune, adica imposibilitate de a lua legatura cu oamenii, de a explica, de a se lasa vazut si pipait de ei, cum se zice.

    Nicolae Georgescu
    32,00 lei
  • (0)

    A treia opțiune

    Autor(i): Vince Flynn

    Nr. pagini: 416 pagini

    Editura: Preda Publishing

    Există în America un ordin tăcut și invizibil, format din foști soldați, membrii diverselor trupe speciale, ofițeri ai serviciilor secrete și diplomați. În Washington, aceștia sunt pretutindeni și nicăieri deopotrivă.

    Omul de rând nu îi vede niciodată, nu se oprește nicio clipă să se gândească la ei, nu observă rolul pe care l-au avut poate într-un deces aparent obișnuit. Cei mai mulți oameni nu-și irosesc timpul gândindu-se prea mult la supradoza de droguri a unui lobbyist despre care s-a relatat în pagina 2 a suplimentului Washington Post, sau la sinuciderea unui colonel din armata SUA, sau la jaful fatal căruia i-a căzut victimă un angajat al Casei Albe.

    Americanul de rând e prea ocupat cu propria viață pentru a privi dincolo de titlurile ziarelor și a se întreba ce secrete or fi luat cu ei în mormânt oamenii aceia. Printre cunoscători sunt ridicate sprâncene și uneori puse câteva întrebări șoptite, dar în cele din urmă, toți închid ochii și viața merge mai departe.

    Este un lucru foarte periculos să cauți răspunsuri în această comunitate obscură. Este lumea operațiunilor secrete, o parte foarte reală, dar nevăzută a politicii extrene și uneori a celei interne a guvernului american. E mai presus de orice persoană. Este a treia opțiune și nu e întotdeauna folosită de oameni înțelepți și onorabili.

    50,00 lei
  • (0)

    Acasă (vol.I)

    Autor(i): Luminita Aldea

    Nr. pagini: 366 pagini

    Editura: Eikon

    A stat o clipa pe ganduri. Erau zece ani de cand nu s-au mai vazut si ea stia ca nu exista posibilitatea de a da timpul inapoi, dar nostalgia unor vremuri de vis, dorul dupa un prieten drag, pe care isi dorea sincer sa-l revada, a facut-o sa spuna da. Nu s-a intrebat de unde ii stie numarul de telefon si nici ce stie despre noua ei viata ci a spus da, sperand sincer ca si unul si altul si-au pastrat unul altuia o amintire duioasa. Dupa tot ce a fost intre ei merita sa se mai vada o data. Sa-si vorbeasca. Sa depene amintiri. Sa descopere ce din frumusetea lor de alta data a mai ramas de oglindit din ochii unuia intr-ai altuia. In timp ce se imbraca si-a amintit de un vers scris de ea cand era liceana indragostita si il recita soptit:

    Nu m-am vazut in ochii nimanui

    Atat de frumoasa

    Ca in ochii tai…

    45,00 lei
  • (0)

    Acasă. Vol. 2

    AUTOR: Luminița Aldea

    ANUL APARIȚIEI: 2024

    PAGINI: 352

    EDITURA: Eikon

    „Pentru prima dată în viața ei, poetul din ea nu vedea cerul nins cu puzderie de stele, urmele roșii, vineții și albastre lăsate la orizont de asfințitul soarelui și nici nu simțea ușoara răcoare a nopții, semn că toamna se apropia. Nu simțea vântul și nici nu vedea primele frunze căzând. Nimic nu mai ajungea până la ea: nici măcar roua născută din lacrimile ei de mult ce a plâns iubirea. Ca un robot scotea apă și se spăla, își spăla hainele murdare și se pregătea să-și mănânce bucata de pâine ce o mai avea. Se afla între două tărâmuri: murea încet într-o lume a idealului, a perfecțiunii, a nevoii de absolut, a visului, a dorului de a fi înger și se năștea dureros până la a muri din nou într-o lume materială, rapace, hidoasă, o lume ce semăna cu una din picturile bolnave ale lui Goya. Putea face Dumnezeu un miracol cu ea și să împace în sufletul ei însetat de absolut cele două lumi!? Să devină un vers de-al lui Nichita Stănescu viața ei: …două culori…/una foarte de sus/ alta foarte de jos/ amestecându-se… și să-i dea voie nemuririi să mai trăiască în ea viețuind printre muritori…” (fragment)

    45,00 lei
  • (0)

    Acasă. Vol. 3

    AUTOR: Luminița Aldea

    ANUL APARIȚIEI: 2024

    PAGINI: 372

    EDITURA: Eikon

    „Mihai rătăcea pierdut pe străzi. Răscolea cu picioarele frunzele căzute din copaci și nu știa unde-i cu adevărat sufletul lui: în piept sau în trupul frunzelor moarte pe care le strivea sub picioare. Durerea era în inimă, de asta era sigur, dar la fel de sigur era de sentimentul că se simte tot mai mult frunză căzută pe pământ la sfârșit de octombrie.” (fragment)

    45,00 lei
  • (0)

    Acasă. Vol. 4

    AUTOR: Luminița Aldea

    ANUL APARIȚIEI: 2024

    PAGINI: 430

    EDITURA: Eikon

    „Făcea economii drastice la bani când vedea că nu există nicio șansă să primească ceva de lucru. Viața pe străzi o urâțise și mai mult. Evita pe cât putea să se drogheze cu aurolac, deși toți o făceau ca să nu mai simtă foamea, setea, frigul și se ferea să intre într-o gașcă ce dormea în canale. Ca un lup singuratic își căuta în fiecare seară o scară de bloc în care să doarmă. Nu plângea, nu se văita și nu-și dorea nimic. Vorbea puțin și mai mult mârâind decât cu vorbe clare.” (fragment)

    55,00 lei
  • (0)

    Accidentul

    Autor(i): Mihail Sebastian

    Nr. pagini: 300 pagini

    Anul apariției: 2020

    Editura: Hoffman

    Recitit aseara, spre marea mea surpriza, dupa 6-7 ani, Orasul cu salcami. Aveam la mine intamplator cateva caiete ale elevilor mei din clasa V-a, cu rezumate de lecturi lunare. Intre ele, un foarte inteligent rezumat al Orasului cu salcami, plin de observatii ingenioase asupra raporturilor posibile cu celelalte carti ale mele. Arn citit rezumatul amuzat si, pe urma, intr-o doara, am luat cartea din biblioteca, cu gandul sa o rasfoiesc. Pe urma n-am mai putut s-o las din mana. Aveam oroare de ea. Refuzam sa vorbesc despre ea. Simpla citare a titlului ma crispa. O consideram o eroare, o prostie. Ei bine, mi se pare ca am fost nedrept. Acum, recitind-o dupa ce aproape o uitasem (personaje, momente, fapte care se stersesera total din memorie), cartea m-a incantat. Ce tanara e! Peste toate naivitatile, o anumita fragezime, anumita poezie in povestea asta, care ma emotioneaza. Sau sunt eu azi asa de batran, incat tineretea cartii capata — dincolo de literatura — o valoare exagerata? Nu stiu. Fapt e ca am avut trei ore de neasteptata placere citind-o.

    Mihail SEBASTIAN, Jurnal
    18,00 lei
  • (0)

    Afacerea Chateaubriand

    Autor(i): Fred Vargas

    Anul apariției: 2024

    Nr. pagini: 416 file

    Editura: Crisis Press

    O nouă anchetă a comisarului Adamsberg

    În orășelul Louviec, din apropierea castelului Combourg, are loc o crimă. Locuitorii o pun pe seama unei făpturi de legendă.

    Neconvenționalul comisar Adamsberg este trimis să investigheze și descinde într-o comunitate bântuită de superstiții, în care oamenii cred în fantome și au o sete nepotolită de a asculta bârfe și a răspândi zvonuri.

    Însă după prima crimă se înșiruie altele, la intervale de timp din ce în ce mai mici. Numărul suspecților crește exponențial, la fel și al celor care vor să-i facă de petrecanie lui Adamsberg.

    O anchetă complexă, plină de umor fin și suspans, debordând de personaje pitorești absolut memorabile. Iar totul orbitează în jurul unui descendent al contelui de Chateaubriand, leit strămoșul său, mândria micii localități, dar și posesorul multor taine…

    49,00 lei
  • (0)

    Alege-te pe tine! Karma se împodobește cu florile iubirii

    Autor(i): Maria-Ligia Pluscal

    Nr. pagini: 200 pagini

    Anul apariţiei: 2023

    Editura: NEVERLAND

    Aceasta carte i se adreseaza oricarui suflet cautator de Sine, de iubire si de Dumnezeu, cautator al filozofiilor de viata sustinatoare de teluri evolutive. Se adreseaza acelor suflete care au ajuns in punctul in care simt ca viata este despre mai bun, mai mult si mai frumos si intuiesc ca toate acestea se dobandesc nu prin credinta „nu cred pana nu vad”, ci prin credinta puternica „totul este posibil si rezolvat deja in modul cel mai potrivit si perfect”.

    „Volumul de fata este o expunere foarte inspirata – si, in mod cert, bazata pe o experienta reala -, o transpunere in naratiune a nazuintelor spirituale impletite si potentate de practica astrologiei […] O poveste despre felul in care viata este atat de fidel oglindita in astre”, dupa cum spun profesorii-astrologi Narcisa si Zoltan Bartha.

    Maria-Ligia Pluscal este astrolog, consilier de dezvoltare personala si practician Theta Healing, iar pentru acreditarile pe care le-a obtinut in aceste domenii, a studiat atat sub indrumarea unor profesori-astrologi – pentru specializarea in astrologie traditionala -, cat si sub indrumarea unor remarcabili psihologi – pentru aprofundarea domeniilor de dezvoltare personala si Theta Healing. De aproape paisprezece ani, autoarea desfasoara un aprofundat studiu teoretic si practic al domeniului spiritual.

    Ligia sustine cu multa convingere ca doar prin autocunoastere omul isi poate constientiza puterea personala si isi poate revela maretia dumnezeiasca inscrisa in microcosmosul fiintei sale. In lipsa descoperirii de sine, darurile vietii raman pentru om doar o poveste frumoasa, fara sa afle vreodata ca acestea ii erau de fapt harazite cu atata iubire de Dumnezeu.

    34,90 lei
  • Out Of Stock
    (0)

    Am fost student pe Copou

    AUTOR:  Petru Todoran

    ANUL APARIȚIEI: 2024

    PAGINI: 256

    EDITURA: Eikon

    „După ora trei dormitorul s-a umplut. Spațiile dintre paturi deveniseră prea înguste, trebuia ca cineva să stea culcat ca să se poată circula dintr-un loc în altul. Dar n-au apărut incidente. Ultimul locatar al dormitorului fu cel mai zgomotos om, dar și cel mai simpatic dintre toți. A venit cu un geamantan din lemn, cu fețele laterale din placaj neșlefuit, dar cu o încuietoare zdravănă, parcă ar fi fost demontată de la ușa spre stradă a casei părintești și dotată cu un lacăt din cele ce se spune că erau meșterite de pușcăriași, făcute special să reziste oamenilor cinstiți, nu hoților care cunoșteau iarba fiarelor mai bine decât cel mai isteț câine polițist. Avea să explice, foarte curând, că geamantanul acesta rezistase oricărei tentative de spargere în cei aproape doi ani de armată, pe care i-a terminat mai repede, deoarece reușise la examenul de admitere la liceu. Dar băiat sărac fiind și având și certificat de meseriaș, absolvent de școală profesională, a preferat să intre în producție și să se transfere de la cursurile de zi la cele serale. Acest transfer n-a fost de bun augur.”

    35,00 lei
  • (0)

    Amurg istoric. Volumul 1

    Autor(i): Dumitru Popescu

    Nr. pagini: 404 pagini

    Anul apariției: 2021

    Editura: Hoffman

    Adevaruri, care merita alte adevaruri, care demonstreaza cat de importanta este competitia adevarurilor. Adevaruri care, prin forta sugestiva a esteticii autorului, impun o mare personalitate literara, in galeria valorilor spirituale postdecembriste.
    E un paradox: mult injuratul ideolog al socialismului ceausist se dovedeste un exceptional analist al perioadei respective si un nume valabil al noii culturi romane.

    Adrian PAUNESCU
    25,00 lei
  • (0)

    Amurg istoric. Volumul 2

    Autor(i): Dumitru Popescu

    Nr. pagini: 348 pagini

    Anul apariției: 2021

    Editura: Hoffman

    Iata, asadar, de ce era necesara cartea lui Dumitru Popescu. Ea ne invita sa aruncam o privire asupra unei lumi pana la care curiozitatea cetateanului de rand nu putea ajunge: lumea liderilor comunisti… Dand seama de aceste momente si personalitati, Dumitru Popescu e prima memorie mai acatarii care se lasa exploatata pentru a dezvalui generatiilor de azi enigmele lumii comuniste. Suficient argument pentru a-i considera cartea un eveniment editorial.

    Ion CRISTOIU
    25,00 lei
  • (0)

    Anda Călugăreanu. Un înger nedreptățit

    Autor(i): Dan-Silviu Boerescu

    Nr. pagini: 2o8 pagini

    An aparitie: 2024

    Editura: Neverland

    Anda Calugareanu a fost un personaj chinuit, distrus de boala, de problemele în casnicia cu Dan Tufaru (un mare seducator care a parasit-o pentru Vasilica Tastaman) și de handicapul copilului ei. Tatal ei ar fi vrut-o balerina, dar, respinsa de noua ori la IATC(!), devine o celebritate a muzicii și televiziunii, fara a avea studii de specialitate.

    De fapt, nici nu o chema Anda, ci Anca, însa marele artist comic Mircea Crișan, care a invitat-o sa apara într‑un spectacol pe scena Salii Palatului, i l-a schimbat pentru a evita o sonoritate suparatoare.

    Dupa o suferința crunta în dragoste, Anda a fost macinata, încet-încet, de o maladie necruțatoare. Nu a putut fi salvata nici macar de un elev al lui Einstein, care anterior îl tratase cu succes pe Ceaușescu. A luptat pâna în ultimul moment, dorindu-și sa reziste de dragul fiicei ei, Ioana – o ființa cu atâtea probleme, care au constituit subiecte exploatate cu cinism de mass-media. Dar boala chinuitoare a învins într-un final cu mare impact pentru presa, când ziarele au înregistrat tiraje uluitoare ale edițiilor speciale.

    Artista avea, pe lânga un uriaș talent nativ și o carisma copleșitoare, un magnetism inconfundabil, fiind una dintre cele mai iubite artiste din România. În ultimele luni ale vieții, ajunsese însa doar o umbra a vedetei care stralucea pe micile ecrane.

    Viața și cariera ei ascund însa o mulțime de controverse și ciudate întorsaturi de situație. Anda Calugareanu a suferit cumplit și a plâns încontinuu înainte sa moara. Erau lacrimile unui înger mereu nedreptațit…

    34,90 lei
  • (0)

    Apusul stelelor de tinichea

    Autor(i): Bițuică Dan

    Nr. pagini: 248 pagini

    An aparitie: 2023

    Editura: NEVERLAND

    Apusul stelelor de tinichea surprinde societatea romaneasca in vremea comunismului, cu puțin timp inainte de Revoluție. Prezinta viața așa cum era atunci, cu lipsuri, cu nedreptați, cu teama și neincrederea oamenilor, cu revolta lor interioara care pe zi ce trecea devenea din ce in ce mai puternica, pana intr-o zi, cand a devenit o Revoluție ce a daramat comunismul.

    Emil, protagonistul carții, nu pierde nicio ocazie de a-i comunica soției lui resentimentele pe care le are pentru modul in care comuniștii conduc țara și pentru traiul de zi cu zi, plin de lipsuri.

    El și soția lui, Marcela, se iubesc ca-n prima și impreuna au un fiu, care in ultimii ani nu a avut o relație buna cu tatal deoarece tanarul a ales sa mearga in viața pe alt drum decat cel dorit de tatal sau pentru el. Dar cei doi barbați se impaca inainte ca Emil sa fie trimis in America in interes de serviciu.

    Inainte de plecare, Emil și șeful lui trec prin niște experiențe neașteptate, umilitoare chiar, care ii fac sa urasca și mai mult comuniștii.

    Ajunși in America, oamenii descopera o noua viața, insa nu se pot bucura de ea și nu o pot admira prea mult deoarece sunt impiedicați de insoțitorii lor, care nu voiau ca romanii sa vada cat de diferit și cat de bun este traiul americanilor in comparație cu al lor.

    In America, Emil este martorul modului in care șeful sau, satul de traiul din Romania, alege sa ramana in țara straina. Dar lucrurile nu se intampla oricum, ci conform unui plan bine pus la punct de barbat, așa incat nimeni sa nu banuiasca despre ce este vorba. Intors in țara, Emil se bucura nespus de revederea cu soția lui, care inainte de plecare il intrebase daca va alege sa ramana in America. Același lucru il intrebase și fiul lui, Cosmin, ba chiar ii sugerase sa nu se mai intoarca in țara. Nu dupa multa vreme, Emil ajunge pe mana Securitații. Are noroc și reușește sa scape cand izbucnește Revoluția și ajunge acasa. Din pacate, fiul lui este ucis. Ani mai tarziu, protagonistul iși da seama ca multe lucruri au ramas la fel in țara, ca la putere sunt foștii comuniști, iar fiul lui, care și-a dat viața pentru libertate și pentru un trai mai bun, a murit, practic, degeaba.

    44,90 lei
  • (0)

    Arhiva Rugului Aprins 4 – Comentarii la Evanghelia după Ioan

    Autor(i): Ștefan Todirașcu

    Nr. pagini: 286 pagini

    Editura: Eikon

    „Viaţa lui Ștefan Todirașcu ilustrează versantul discret al ortodoxiei, al cuminţeniei, smereniei și inteligenţei spirituale negălăgioase. Este una dintre personalităţile Rugului Aprins care a adus mulţi tineri spre rugăciunea neîncetată sau, măcar, spre Biserică. Printre cei care sau format în tinereţe lângă profesorul Șt. Todirașcu trebuie amintiţi academicianul Virgil Cândea și doctorul Mihai Constantineanu.” (Marius Vasileanu)

    25,00 lei
  • (0)

    Arhiva Rugului Aprins 6 – Comentarii la ‘Poemele filocalice” scrise de Alexandru Mironescu

    Autor(i): Ștefan Todirașcu

    Nr. pagini: 222 pagini

    Editura: Eikon

    „Ștefan Todirașcu avea toate însușirile unei ființe omenești ca să fie apreciat, anturat și simpatizat. Ca aspect fizionomic se remarca în primul rând la el o lumină blândă ce-i învăluia în permanență chipul, reflectând în afară alcătuirea dinăuntru… Ca intelect, dispunea de o inteligență avidă, îndreptată spre formele majore de cultură, frecventând cu egală sete de cunoaștere domenii disparate ca literatura, filosofia, teologia, pe lângă doctrinele juridice și economice, specialitatea lui de bază, putând să disocieze diversele valori creatoare, fără să cadă în speculații artificioase sau în problematizări aberante. Avea un cult al prieteniei susținut în mod dezinteresat și manifesta un apetit permanent de a se bucura de orice în lume: de o carte, de o întâlnire cu o ființă de excepție, de o priveliște frumoasă, de un eveniment solemn, de un concert, de o expoziție etc. Reușea întotdeauna să îmbrace realitatea în veșmântul ființei lui interioare, țesut din pondere și finețe, din delicatețe, generozitate și bun-simț. Când se angaja în diverse acțiuni colocviale sau în discuții mai aprinse – se întâmplau și din acestea, mai ales în perioada tinereții când avea parteneri pe Eugen Ionescu și Edgar Papu, cu care se lansa în febrile dezbateri despre destinul omenesc or despre soarta culturii naționale sau universale –, se releva prin seriozitatea de a aborda problemele, prin argumentație logică și realistă, chiar dacă intervențiile lui atingeau adesea și orizonturi metafizice. Căci, la meritele enumerate până aici se adăuga și o profundă conștiință religioasă, străină de bigotism, dar așezată pe solide temeiuri creștine…” (Pericle Martinescu)

    29,00 lei
  • (0)

    Arhiva Rugului Aprins 8 – Floarea de foc

    Autor(i): Alexandru Mironescu

    Nr. pagini: 524 pagini

    Editura: Eikon

    Mişcându-se pe o gamă întreagă de situa ţii dintre cele mai felurite, ca însă şi viaţa, de la faptul divers, umor, emoţii, destăinuiri intime până la sudori reci, cutremurul total şi groaza îngropării de viu adevărate, rar am simţit carte mai tulburătoare, mai adânc omenească, mai răscolitoare, ca Floarea de Foc… Tot timpul lecturii am avut senza ţia că mă găsesc în prezenţa unui înțelept de o calitate excepţională, un adevărat cavaler al spiritului şi al credinţei, comunicând din dragoste, oamenilor din vremea lui, un tonifiant, fecund şi cuprinzător mesaj de încredere în viaţă, în Dumnezeu şi în oameni. Înţelepciunea lui nu importă cum o numim, dar e o înţelepciune pe limba şi pentru sensibilitatea omului de astăzi, cu rigoarea, cu acoperirea şi cu setea de precizie a omului de ştiinţă, cu arta şi elevaţia scriitorului, cu certitudinea şi dinamismul cavalerului credinţei. Cunoscând bine de la cine emană, găsesc mai exact poate să o numesc mesajul unui umanist creştin de astăzi. Şi dacă ar fi să-l înscriu undeva, n-a ş ezita o clipă să-l aşez printre scriitorii din aceea şi familie: L. Bloy, E. Hello, A. Carrel, A. de Saint-Exupéry, T. de Chardin chiar, fireşte, fiecare cu specificul său şi păstrând proporţiile… Prin raiul redeschis din inima oamenilor circulă deci, din nou ca odinioară, dinamismul Viului Dumnezeu şi ne solicită spre o conştiinţă nouă de om: o conştiinţă nobilă, de înfricoşătoare răspunderi, grandioasă, fecundă, realistă, de om însumat în Totalitate. (Părintele Benedict Ghiuș)

    45,00 lei
  • (0)

    Asasin american

    Autor(i): Vince Flynn

    Nr. pagini: 480 pagini

    Editura:  Preda Publishing

    Două decenii de politică bazată pe interese de partid au lăsat națiunea americană într-o poziție extrem de vulnerabilă.  Thomas Stansfield, Director de Operațiuni al CIA și veteran al Războiului Rece, este conștient că trebuie să-și pregătească agenția pentru următoarea mare provocare: războiul împotriva terorismului islamic. Planul său? Înființarea unei echipe de operațiuni clandestine, un grup de agenți care să-și desfășoare activitatea în afara structurilor de comandă – oameni care nu există.

    Dr. Irene Kennedy, protejata lui Stansfield, și Stan Hurley, fostul său coleg de arme, sunt cele două persoane însărcinate cu recrutarea, selecția și antrenarea viitorilor agenți. Dar ce fel de om este dispus să ucidă pentru țara lui, fără să poarte uniformă? Ce motivație și ce profil psihologic trebuie să aibă pentru a reuși într-o lume plină de cruzime și teroare?

    Student și sportiv de elită, Mitch Rapp avea tot ce și-ar fi putut dori. Până într-o seară friguroasă de decembrie, când lumea lui s-a prăbușit odată cu avionul Pan Am 103. În urma atacului terorist, două sute șaptezeci de suflete și-au pierdut viața, printre care și Maureen, logodnica sa. Victimele au lăsat în urmă prieteni și rude, oameni care își vor căuta alinarea în justiție. Nu și Rapp. El nu caută alinare, ci răzbunare.

    Admiratorii lui Vince Flynn vor fi captivați de acest roman electrizant, care a figurat pe locul întâi în clasamentul New York Times al celor mai bine vândute titluri. În spatele privirii de oțel a unuia dintre cei mai mari eroi ai națiunii americane, cititorii vor descoperi un tânăr pregătit și antrenat să devină Asasin American.

    “Nu o poți lăsa din mână”, Larry King, USA Today.

    “Spectaculoasă și foarte actuală… Nimic nu se compară cu a-l privi pe Mitch Rapp învingându-i, în ficțiune, pe inamicii pe care nimeni nu pare capabil să-i răpună în viața reală. Odată cu atacurile de la 11 septembrie, o nouă eră literară a luat naștere și acesta este cel mai bun produs al său de până acum”, The Providence Journal.

    50,00 lei
  • (0)

    Asasinarea lui Socrate

    Autor(i): Marcos Chicot

    Nr. pagini: 624 pagini

    Anul apariţiei: 2024

    Editura: Bookzone

    Conspirații, oracole și trădări: În mâinile cui se află de fapt soarta lui Socrate?

    Împletind istoria și ficțiunea, poveștile de iubire și pe cele de război, destinele marilor conducători și pe cele ale artiștilor și gânditorilor ce aveau să schimbe lumea, acest thriller istoric reușește să readucă la viață figura enigmatică a lui Socrate, alături de o întreagă civilizație aflată la răscruce.

    În această lume condusă de zei și războinici, în umbra războiului dintre Atena și Sparta și a comploturilor mortale, ideile lui Socrate au un ecou tot mai puternic, atât de puternic, încât devin periculoase, iar cineva urmărește din umbră fiecare pas.

    „Moartea lui va fi violentă, de mâna omului cu cei mai limpezi ochi.”

    Când o profeție întunecată îi prevestește moartea, bunul lui prieten Cherephon e hotărât să îl salveze. Va reuși acesta din urmă să înțeleagă la timp cuvintele celebrului oracol din Delphi și să împiedice moartea filozofului? Vei ghici, până la urmă, cine este asasinul ascuns?

    Mai mult decât un thriller, o adevărată călătorie în timp

    Asasinarea lui Socrate este mai mult decât un roman palpitant, este o adevărată călătorie în timp. Marcos Chicot reușește să reconstituie un tablou viu și captivant al Greciei antice, îmbinând poveștile de dragoste și povestea căutării unui asasin cu detalii istorice atent documentate despre:

    • Viața și filozofia lui Socrate, precum și moștenirea uimitoare pe care a lăsat-o omenirii.
    • Rolul Jocurilor Olimpice în lumea antică.
    • Importanța artei pentru vechii Atenieni, în special a teatrului.
    • Impactul războiului dintre Sparta și Atena, precum și diferențele culturale dintre cele două cetăți,
    • Legile necruțătoare din Sparta privind soarta copiilor considerați prea slabi pentru a deveni războinici.
    55,00 lei
  • (0)

    Ascunsă în umbră

    Autor(i): Viveca Sten

    Anul apariției: 2025

    Nr. pagini: 448 file

    Editura: Crisis Press

    Volumul al doilea al seriei Crimele din Åre

    Seria a fost ecranizată de NETFLIX într-un serial de excepție

    Secrete, răzbunare și o crimă violentă tulbură idilica localitate Åre

    În stațiunea suedeză de schi Åre este găsit trupul lui Johan Andersson, fost schior olimpic. Bărbatul pare că a fost ucis în bătaie în pădure. Conform soției sale, nu avea niciun dușman pe lume. În ochii inspectorilor Hanna Ahlander și Daniel Lindskog, crima dovedește altceva. Dar ce să fi provocat o asemenea furie? Și cui?

    În timp ce poliția caută răspunsuri, Rebecka Ekvall, soția vulnerabilă a unui pastor, este prinsă într-o căsnicie abuzivă. Izolată de congregație, Rebecka se teme cumplit pentru viața ei. Pentru că poartă cu sine un secret teribil. Dar nu e singura persoană din Åre care ascunde lucruri.

    Pe măsură ce descâlcesc ițele întunecate ale unei liste de suspecți tot mai mare, Hanna și Daniel își dau seama că uciderea lui Johan este doar începutul unui caz despre supraviețuire și răzbunare cu orice preț.

    59,00 lei
  • (0)

    Ascunsă în zăpadă

    Autor(i): Viveca Sten

    Editura: Crisis Press

    Primul volum al seriei bestseller Crimele din Åre

    Drepturi vândute în 14 teritorii

    Un cadavru este găsit într-o telecabină chiar când în Åre începe sezonul de schi. Trupul e înghețat complet, buzele îi sunt subțiate din pricina frigului. Multe indicii sugerează că ar fi vorba despre o crimă.

    Inspectorul Daniel Lindskog are acasă un copil nou-născut și o iubită surescitată. Agenta Hanna Ahlander a fugit în Åre după ce a fost silită să-și dea demisia de la poliția din Stockholm în aceeași zi în care iubitul ei a părăsit-o. În scurtă vreme, cei doi ajung implicați în ancheta din jurul victimei înghețate.

    Asupra ținutului se pregătește să se dezlănțuie o furtună. Temperatura scade și tot mai multe vieți sunt în pericol. Câte vieți vor mai fi luate înainte ca adevărul să fie scos la lumină?

    Ascuns în zăpadă este primul volum al noii serii Crimele din Åre, cu acțiunea plasată în Alpii Suedezi. În stilul ei caracteristic, Viveca Sen țese laolată peisaje grandioase și personaje puternic conturate, realizând o poveste de suspans hipnotizantă.

    59,00 lei
  • (0)

    Atelierul de vară

    Autor(i): Dumitru Popescu

    Nr. pagini: 434 pagini

    Anul apariției: 2022

    Editura: Hoffman

    Pictorul se inveseli: Dar ce logica e aici? Cu figura aceasta de robot auster, neindurator si impasibil voiai sa faci furori printre femeile si asa blazate, vegetand la temperatura camerei, intrate, cele mai multe ireversibil, in rutina „caii de mijloc”? Grozava strategie, chiar pentru un Don Juan inacrit in esecuri! isi zise. Aproape uitase ca e vorba de el insusi, si optiunea de viata a modelului din portrete i se paru stupida si caraghioasa. Pentru ca masca adoptata stresa, complexa, inhiba si indeparta, la randul ei, iremediabil. Cine nu stie, gandi, ca femeia asteapta de la barbat in primul rand omagiu, unul exprimabil intr-un milion de feluri, in functie de temperament, educatie, experienta si intensitate a afectivitatii, stare materiala, elocinta, inventivitate, gen psihic si alte particularitati masculine. Omagiu, omagiu, omagiu! – cer ele continuu, intr-un limbaj ce oscileaza de la frust la sofisticat, ca si prin priviri, gesturi, zambete orgolioase ori mieroase, aluzii, multumiri anticipate sau mici recompense. „Pai cu aceste sageti de silex (ca ale vanatorului preistoric) le trimiteai tu omagiu?” ceru Dan portretului sa-i explice ratiunea straniei tactici.

    32,00 lei
  • (0)

    Atom

    AUTOR: Ioan Ștefan

    ANUL APARIȚIEI: 2024

    PAGINI: 398

    EDITURA: Eikon

    Într‑o scriitură complexă, spectaculoasă stilistic și compozițional, lexicalizată abundent și, deopotrivă, litotică, romanul lui Ioan Ștefan conturează personalitatea unui personaj exponențial pentru întreaga sensibilitate a epocii, marcată de ample schimbări de paradigmă epistemologică, filozofică și morală. Într‑o lume a post‑adevăraului și, se pare, a post‑valorii, protagonistul principal al scrierii, în ciuda dorinței de împlinire fastă a destinului personal, ratează experiență după experiență și, ca un al doilea Meursault, asumă vidul sufletesc, alienarea, divorțul dintre el și decorul său, captivitatea într‑un univers instabil și incert, ce‑i refuză până și recuperarea simbolică a copilăriei. Cu un ultim efort, aplică severe reducții fenomenologice istoriei personale, în căutarea punctelor de sprijin, a certitudinilor, a stabilității ființei și valorilor, însă eșecul este total, proiecția de sine în spațiul prelingvistic și al cogito‑ului prereflectiv rămânând o simplă și palidă urmă a umanității pierdute. Roman existențialist, al autenticității autoscopice, al pulsiunilor vitaliste, primare, și al pulsațiilor unei conștiințe interogative, vinovate, Atom ocupă o poziție valorică distinctă în peisajul prozei românești actuale. – Șerban Alexandru

    45,00 lei
  • (0)

    Bacovia și noul regim al literaturii

    Autor(i): Paul Cernat

    Nr. pagini: 446 pagini

    Editura: Eikon

    „Bacovia scrie despre sine scriind, în același timp, despre alienările, spaimele, bolile, tristețile și vulnerabilitățile fiecăruia dintre noi. Reprezentîndu-se, el ne esențializează, nu fără maliție, stările interioare declinante, le ocupă și le ia, așa-zicînd, în proprietate lirică. Le bacovianizează, de fapt, prin limbajul său repetitiv, dezarticulat, obsesional, basic. Arondabil tuturor curentelor poetice moderne și totuși ireductibil la acestea, poetul Plumbului și al Stanțelor… nu se lasă epuizat de nici o interpretare – arta sa liminală, de o simplitate înșelătoare, e o experiență insondabilă ca însăși trecerea noastră prin viață.”

    65,00 lei