-
Analiza financiară pe înțelesul tuturor
Autor(i): Cosmin Baiu
Nr. pagini: 197 pagini
Anul apariţiei: 2018
Editura: EVRIKA PUBLISHING
Aceasta carte se adreseaza nu numai specialistilor in economie, ci tuturor celor interesati sa inteleaga filosofia din spatele analizei financiare. Scrisa intr-un limbaj accesibil publicului larg, cartea ofera peste 50 de exemple si studii de caz practice, inspirate din experienta personala a autorului.
Autorul se foloseste de premisa data pentru a face o descriere practica nonconformista a activitatii bancare, dar si a anumitor comportamente antreprenoriale, in scopul educarii si dezvoltarii personale a cititorului. Pentru tinerii absolventi de studii universitare, dar si pentru managerii si antreprenorii cu experienta, cartea reprezinta un indrumar unic, intr-o piata dominata de scrieri pur teoretice.
-
Antreprenoriat. Drumul de la idei către oportunități și succes în afaceri
Autor(i): Marius Ghenea
Nr. pagini: 368 pagini
Anul apariţiei: 2021
Editura: EVRIKA PUBLISHING
Cu peste 60.000 de exemplare vandute, bestseller-ul scris de Marius Ghenea este prima carte despre antreprenoriat scrisa de un antreprenor roman, cel mai citit volum de profil, o carte-etalon pentru tinerii aflati la inceput de drum in deschiderea unei afaceri, dar si pentru profesionistii cu multi ani de experienta in business. Editura Evrika, membra a grupului editorial Universul Juridic, va propune editia aniversara a cartii, in conditii grafice deosebite, care va contine si o serie de testimoniale ale celor mai de succes antreprenori romani.
Dupa cum mentioneaza chiar autorul, Antreprenoriat. Drumul de la idei catre oportunitati si succes in afaceri, „este un material foarte util de carte de antreprenoriat, care sa fie un fel de ghid sau manual nu doar pentru cei care sunt deja antreprenori, ci si pentru cei care se gandesc acum pe ce cale sa mearga in continuare”.
Orice aniversare are amestecate inauntrul sau sentimente frumoase, dar diverse si uneori contradictorii: pe de o parte, bucurie, pentru ca durabilitatea, perenitatea sunt elemente intrinseci ale valorii, reusitei, performantei; pe de alta parte, tristete sau, in orice caz, nostalgie, pentru ca, atunci cand te uiti inapoi, mai ales pe perioade mai lungi de timp, descoperi de cele mai multe ori ca au ramas acolo, in urma, oameni, companii, evenimente importante, persoane si lucruri care s-au dus, iar unele nici nu mai revin. Cu atat mai mult ma bucur insa ca putem lansa aceasta editie aniversara de 10 ani, chiar cu continutul sau original, insa imbogatita cu multe ganduri si idei de la persoane care au ceva de spus nu doar in business, dar si in educatie si in societatea romaneasca. M-am gandit in aceasta situatie ca ar trebui sa imi asum si eu o provocare sui-generis de 10 ani, si anume sa incerc sa vad ce s-a schimbat in acesti ani in peisajul antreprenorial romanesc si international, fata de ce puneam la acel moment in filele cartii Antreprenoriat. Drumul de la idei catre oportunitati si succes in afaceri. Iar in aceasta epoca grabita, globalizata si tehnologizata, schimbarea a ramas, pare-se, singura „constanta” a vietii noastre. In 2011, la lansarea cartii, societatea noastra abia incepuse sa iasa, destul de timid, din criza financiara globala, desi semnele acesteia erau inca vizibile la tot pasul. Zece ani mai tarziu, suntem intr-o alta criza, care nu arata deloc asa cum a aratat criza anterioara: este o criza asimetrica, ce a pornit de la criza sanitara si apoi s-a propagat cu unde de soc, foarte ciudate si inegale, in diverse domenii de afaceri si in foarte multe aspecte ale vietii sociale, ale societatii in ansamblu. Si ale carei efecte vor fi, mi-e teama, resimtite un timp mult mai indelungat decat la orice criza dinaintea acesteia. – Marius Ghenea
Partener in cadrul fondului de Venture Capital Catalyst Romania (3TS Capital Partners), antreprenor in serie si business-angel cu investitii de succes in Europa de Est, Marius Ghenea se afla in topul oamenilor de afaceri conform Forbes Romania. Co-fondator al Venture Connect, o platforma de suport pentru antreprenori de tech start-up si investitori, el s-a implicat in multe activitati educationale, fiind profesor de Antreprenoriat, Inovatie si New Business Ventures in cadrul Maastricht School of Management, programul Executive MBA, de asemenea a fost co-organizator al School for Startups Romania, prima scoala de antreprenoriat din sud-estul Europei si este unul dintre fondatorii programului BusinessDrive pentru antreprenori si manageri. Este cunoscut ca unul dintre invitatii permanenti din cadrul emisiunii Arena Leilor.
-
Bastonul din ranița mea era din… naflalină
Autor(i): Mihai Baron
Nr. pagini: 224 pagini
An aparitie: 2024
Editura: EVRIKA PUBLISHING
Bastonul din ranita mea era din … naftalina. Povestea unui antreprenor de succes sau cum sa transformi ideile in baniMihai Baron a avut o viata de poveste, o poveste care merita spusa si citita, pentru ca avem ce invata din ea. Redata intr-un stil voit telegrafic, dar plin de umorul specific unui fost component al Brigazii de la ASE, povestea lui Mihai nu este unica (ceea ce o face universala), ci, mai degraba, reprezentativa si inspirationala.
Intr-o lume a discursurilor motivationale, biografia unui om care a cunoscut culmile succesului, dar si prapastiile esecului e plina de invataminte si de pilde folositoare. Caci drumul de la un transfug obligat sa spele vase in restaurante pentru a supravietui la afacerist de succes in Canada poate fi parcurs doar cu multa vointa si, mai ales, presarat cu idei, pentru ca de la ele pleaca totul. -
Calea sufletului- Ediție adăugită
Autor(i): Ana Maria Ducuta
Nr. pagini: 240 pagini
Anul apariţiei: 2022
Editura: EVRIKA PUBLISHING
Calea Sufletului editia adaugita este o culegere de ganduri si stari menite sa consolideze drumul cel mai greu si mai frumos, cel al devenirii a ceea ce suntem.
„Sufletul” nu este o notiune abstracta, sau un ideal, ci o parte determinanta a existentei noastre. Suntem pe atat cat suflet cunoastem si experimentam in aceasta viata. Cine nu porneste in explorarea propriului suflet, nu poate cunoaste nici iubirea, dar nici echilibrul. Doar un suflet netulburat este cel ce insoteste o minte limpede, si mintea in echilibru cu sufletul este cheia unei vieti cu sens, impacate si autentice. Odata pornit pe Calea Sufletului, destinatia devine fiecare pas in parte, iar calatoria in sine face ca toate obstacolele si durerile sa fie lutul din care sculptam adevaratul chip al trecerii noastre prin viata.
-
Contabilitatea nu-i doar pentru contabili. Ediția a II-a, revăzută și adaugită
Autor(i): Costel Istrate
Nr. pagini: 326 pagini
Anul apariţiei: 2021
Editura: EVRIKA PUBLISHING
Am absolvit specializarea Finante-contabilitate acum ceva timp. Am fost contabil (ma rog, economist-contabil, adica, cel putin teoretic, mai mult decat „tiitor de registre”). Este adevarat, nu unul stralucit. Una dintre putinele certitudini ale vietii mele a fost caracterul iremediabil plictisitor si deprimant al contabilitatii, cel putin asa cum era practicata in Romania. Generatii de studenti mi-au intarit aceasta convingere. Apoi a aparut Costel Istrate si, odata cu el, studenti, absolventi, ingineri, profesori etc. care sa afirme (fara a regreta mai tarziu) ca le-a placut Contabilitatea.
Nu vreau sa fiu nedrept cu ceilalti colegi care au reusit sa transforme contabilitatea intr-un subiect digerabil, mai ales ca necesar oricum a fost dintotdeauna. Ci doar spun, cu riscurile de rigoare, ca autorul acestei carti este unul dintre cei mai de succes profesori de contabilitate pe care ii cunosc sau de care am auzit vorbindu-se. – Marin Fotache, profesor, Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iasi
Experienta intr-o functie de decizie te invata repede ca ai nevoie de un economist-contabil. Trebuie sa colaborezi cu el, sa te straduiesti cu el, sa te straduiesti sa-l intelegi cat de cat, sa-l poti controla (intr-o anumita masura). Pentru acest lucru este necesar sa vorbesti aceeasi limba, adica fiecare este nevoit sa invete cate ceva din jargonul profesional al celuilalt. Cred ca, pentru cineva care nu a avut deloc de-a face cu contabilitatea, lucrarea Contabilitatea nu-i doar pentru contabili reprezinta un foarte bun ghid care, prin limbajul si tehnicile elegant prezentate, este accesibil oricui interesat de domeniu. Iar meritul este pe deplin al autorului, Costel Istrate. – Dumitru Oprea, profesor, Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iasi
„…un prof tanar si agreabil, cu alura de atlet” spuneau studentii”. „…un meserias” spuneau profesionistii din business. Se intampla cu niste ani in urma, pe cand Costel Istrate isi lansa una dintre cartile sale, despre fiscalitatea si contabilitatea firmei, o carte foarte cautata la vremea ei.
Absolut indispensabila gestiunii afacerilor, contabilitatea este un teren arid, de truda si rigoare. Contabilii sunt adesea niste oameni carpanosi. Unii te fac sa pierzi o zi intreaga in numai cinci minute. Greu cu ei, dar fara ei nu se poate. Mare noroc atunci cand vine un Costel Istrate si schimba cu 180 de grade opinia comuna despre contabili. El face din contabilitate o printesa si o meserie adevarata, trudnica, riguroasa, dar notabila si inteligenta. – Stefan Prutianu, profesor, Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iasi
-
De la durere la vindecare
Autor(i): Ana Maria Ducuta
Nr. pagini: 240 pagini
Anul apariţiei: 2022
Editura: EVRIKA PUBLISHING
Durerea este inceputul vindecarii. Durerea este declansatorul cel mai puternic al puterii interioare. Dar de multe ori doare atat de tare, ca ne oprim acolo, in durere. Nu vrem sa vedem mai departe de suferinta, suntem orbiti de ea, credem ca acolo, cu durerea, se termina tot. Si, de fapt, cea mai mare eliberare vine asa, deghizata in durere. Dar ca sa descoperi binecuvantarea, trebuie sa vrei sa treci prin vindecare. Trebuie sa iti doresti sa primesti motivul pentru care s-a intamplat durerea: cresterea ta, dincolo de barierele mentale, neputintele sufletesti, dincolo de framantarile mintii inselatoare. Esti mult mai mult decat durerea ta, ea este un simplu instrument. Ea e in mainile tale, nu invers. Tu decizi ce faci cu ea, in ce o transformi? Alegi sa transformi durerea in bucurie sau o lasi pe ea sa te transforme in suferinta?
Micul alchimist, sufletul tau, e pregatit de vindecare. El stie ce poate si ce poti tu. Trebuie doar sa te lasi purtat de aceasta experienta transformatoare, revelatoare si plina de cele mai pretioase invataminte: viata ta. O viata care incepe cand faci pasul decisiv, de la durere la vindecare.
-
De vorbă cu mama. Ce faci când se termină iubirea?
Autor(i): Ana Maria Ducuta, Nicoleta Profira Muntean
Nr. pagini: 304 pagini
Anul apariţiei: 2022
Editura: EVRIKA PUBLISHING
De ce unii parinti sunt abuzatorii copiilor lor? De ce unii copii nu isi recunosc parintii drept persoane dragi si fug de ei toata viata? Se mai poate repara o relatie parinte-copil care a fost distrusa? Si mai ales, ce rol joaca spiritualitatea in toata povestea? M-am asezat cu mama mea, in parc, pe scari, la muzeu, acasa, in studio, pe marginea raului, pe camp, in toate locurile la care nu te-ai gandi ca fiind potrivite pentru o filmare si am vorbit. Am vorbit despre ce simtim, ce credem, ce am facut si simtit noi atunci cand a fost greu si a durut. Asa a aparut emisiunea De vorba cu mama. Apoi m-am gandit sa transform aceste „sezatori” si intr-o carte, pe care sa o poata deschide fiecare persoana care si-a pus cel putin o data intrebarea: „Cum sa doara mai putin? Care e rolul meu in viata mea? Ce fac eu cu mine?” Tot ceea ce este scris aici e o buna bucata din viata, emotia si trairea noastra, necosmetizata si neretusata. Este experienta vindecatoare a ceea ce a trait mama mea, pana la 52 de ani, respectiv eu, fiica ei, pana la 31 de ani. Este o carte despre mame, fiice, neputinte, adevaruri, regasiri, credinta si… iubire. Uitati tot ce am scris pana acum, este o carte despre singurul lucru care exista de fapt, pentru care toate celelalte lucruri sunt create: IUBIREA. – Ana Maria Ducuta
-
Dificultați ale limbii și literaturii romane la examenul de Evaluare Naționala a absolvenților de clasa a VIII-a
Autor(i): Paul Magheru
Nr. pagini: 160 pagini
Anul apariţiei: 2023
Editura: EVRIKA PUBLISHING
Prezenta carte este o incercare de recuperare a unor cunoștințe mai dificile de limba și literatura romana, pe care elevii din invațamantul gimnazial, din diferite motive, le insușesc mai greu, deși ele sunt prevazute in programele și manualele școlare… Pornind de la scopul propus, lucrarea se structureaza in zece capitole complementare de dificultați in lexicologie, stilistica, compoziție literara, versificație și stil, naratologie, teoria moderna a genurilor și curentelor literare, etimologiile in terminologia științifica, dificultați gramaticale, fonetice, morfologice, sintactice, un model de test pentru examenul de evaluare naționala.
Este o carte menita sa-i ajute pe tineri sa aiba o nota cat mai buna la Evaluarea naționala și, datorita notei obținute, sa-și poata continua studiile la unul dintre liceele preferate.
-
Drumul către noi
Autor(i): Ana Maria Ducuta
Nr. pagini: 208 pagini
Anul apariţiei: 2023
Editura: EVRIKA PUBLISHING
Avem senzatia ca viata se va intampla, candva, undeva, in viitor. Asteptam cu infrigurare fericirea, iubirea, eliberarea de durere… De fapt, totul se intampla acum. Totul se petrece in aceasta clipa, unica, vie si trecatoare, in care sufletul tau iti spune tot… Iti arata tot ce ai de invatat, ca sa poti trai si scrie propria ta poveste. Povestea uneori este un basm, alteori o poveste de groaza. Dar tot ce conteaza e sa fie despre tine, ca sa ai cum sa simti cu trairea tot ceea ce mintea nu intelege.
Nimic nu ne pregateste pentru viata mai mult decat viata in sine. Nimeni nu ne poate cunoaste mai bine decat sufletul nostru. Niciodata nu este prea tarziu, decat atunci cand nu mai suntem prezenti in viata noastra. Nimic nu este fara rost daca am pus suflet acolo. Avem timp. Avem timp pentru tot ce vedem si simtim cu sufletul. Provocarea este sa il intelegem, sa-l manifestam si sa-l credem. Si cum facem asta? Cu fiecare pas pe care il parcurgem pe Drumul catre noi…
-
Ego-ul, otrava iubirii
Autor(i): Ana Maria Ducuta
Nr. pagini: 144 pagini
Anul apariţiei: 2021
Editura: EVRIKA PUBLISHING
Ceea ce asteptam de la altcineva, de multe ori, noi nu putem oferi. Nu putem fi linistea, echilibrul si starea de bine a unei alte persoane, dar vrem asta in relatiile noastre.
Suntem in razboi cu inamicul din interiorul nostru, si cautam salvatori in afara noastra. Pe acesti salvatori ii condamnam la nelinistea noastra, la propriile neincrederi, la luptele noastre din trecut, in numele iubirii. Orgoliul nostru ranit plange atunci cand nu primim ce ne dorim, si odata cu el povestea de iubire dispare. „Unde a fost atunci iubirea, daca acum ai plecat?” Si uneori raspunsul e ca a plecat nu de langa tine, ci de langa orgoliul tau, care va inghitea pe amandoi.
Daca dam ego-ul la o parte, ne vedem pe noi, pe cei care iubesc cu adevarat, care simt, care cred, care invata permanent despre ei si ceilalti.
Daca hranim ego-ul si il aparam de adevar cu pretul propriei identitati, ne trezim ca am otravit nu doar iubirea, ci tot ceea ce ne usureaza, bucura si ghideaza existenta: sufletul nostru.
-
Eșecuri de succes ale antreprenorilor români Vol. 1
Autor(i): Vlad Mocanu
Nr. pagini: 142 pagini
Anul apariţiei: 2021
Editura: EVRIKA PUBLISHING
Seria de carti de buzunar EsecuriDeSucces a pornit de la interesul crescut pentru cartea Esecuri de Succes ale Antreprenorilor Romani, volum coordonat de Vlad Mocanu, fiind o una dintre putinele lucrari in care s-au adunat zeci de povesti de business si de viata ale unor antreprenori de succes, prezentand cum aceste experiente au dus la dezvoltarea lor si a afacerilor pe care le-au pus pe roate.
Drumul catre succes e plin de hopuri. Unele sunt inevitabile, dar le poti trece mai usor invatand din experienta celor care au know-how-ul de care ai tu nevoie. Volumele din editia de buzunar au un format accesibil, usor de parcurs oricand, oriunde.
George T. Haber – Serial Entrepreneur: „Asa cum copii invata sa mearga numai dupa ce cad, antreprenorul invata sa faca business cu adevarat numai dupa ce esueaza.”
Dan Pastiu – Fondator Dabo Doner: „Nu a fost deloc usor, a fost o perioada incredibil de grea, dar am crezut in produsul meu si in acest business si nu m-am dat batut nici la prima, nici la a doua si nici la a zecea nerealizare.”
Descopera cele 18 povesti inspirationale din acest volum, semnate de:
Adrian Niculescu – Founder Frizeria Bucuresti
Anabela Luca – Managing Director adLemonade
Andrei Ursachi – Business Angel
Bianca Aura Grip – Founder GripAds
Catalin Matei – CEO Increase Media
Catalin Somfalean – CEO Innobyte
Catrinel Hagivreta – CEO&Co-Founder MEDIjobs Romania
Constantin Patasanu – Managing Director EMC Consulting
Cristian Nicolae – Managing Partner Crinident, SoftExpert Mobility
Dan Pastiu – Fondator Dabo Doner
Daniel Craciun – Fondator Lensa.ro
Florentin Banu – Owner Banu Invest
George T. Haber – Serial Entrepreneur
Ovidiu Toader – Business Consultant
Pera Novacovici – Fondator Personalitatea Alfa
Razvan Cuc – Regional Director RE/MAX Romania
Toma Grozavescu – Fondator SMARTERS Romania
Vlad Capusan – Development Manager Trust Invest Proprieties
-
Eșecuri de succes ale antreprenorilor români Vol. 2
Autor(i): Vlad Mocanu
Nr. pagini: 150 pagini
Anul apariţiei: 2021
Editura: EVRIKA PUBLISHING
Seria de carti de buzunar EsecuriDeSucces a pornit de la interesul crescut pentru cartea Esecuri de Succes ale Antreprenorilor Romani, volum coordonat de Vlad Mocanu, fiind o una dintre putinele lucrari in care s-au adunat zeci de povesti de business si de viata ale unor antreprenori de succes, prezentand cum aceste experiente au dus la dezvoltarea lor si a afacerilor pe care le-au pus pe roate.
Drumul catre succes e plin de hopuri. Unele sunt inevitabile, dar le poti trece mai usor invatand din experienta celor care au know-how-ul de care ai tu nevoie. Volumele din editia de buzunar au un format accesibil, usor de parcurs oricand, oriunde.
Vlad Sarca – Managing Director EGV Recruitment/Prestige Business Center:
„Sansele de a prospera ale unei afaceri nou-infiintate pot fi comparate cu sansele de a ajunge la tarm ale vestitului Robinson Crusoe, care se afla intr-o barca de salvare in mijlocul oceanului. Daca antreprenorul cunoaste piata, este ca si cum naufragiatul ar avea un GPS si ar sti unde se afla. Daca dispune de resurse financiare si expertiza specifica domeniului, e ca si cum «Robinson» ar avea combustibil si cunostinte in domeniul navigatiei. Cu toate acestea, nu putem fi siguri ca intreprinderea sa va fi incununata de succes.”
Antonio Eram – CEO NETOPIA mobilPay:
„Cheia succesului? Sa nu stii exact ce o sa se intample si sa incerci pana iti iese exact asa cum ti-ai dorit.”
Descopera cele 17 povesti inspirationale din acest volum, semnate de:
Antonio Eram – CEO NETOPIA mobilPay
Vlad Sarca – Managing Director EGV Recruitment/Prestige Business Center
Dragos Serban – CEO & Founder Kinetikevo
Alex Dona – Managing Partner Times New Roman
Ilie Preda – Founder Adeona Group
Mircea Barticel – Founder BDM ROOF SYSTEM
Alexandru Lapusan – CEO & Founding Partner Zitec
Radu Ciordas – Founder Mexican.ro, Taco Fresh & Mood
Andrei Negrau – eCommerce Entrepreneur
Andrei Trifan – Business Development Agent Subway Romania
Sergiu Biris – Co-founder & CEO Soundmix, Zonga Music
Doru Pelivan – CEO Kiwi Agency RO
Laurentiu-Victor Balasa – Co-founder T-me Studios
Bogdan Codreanu – Founder Startupers.Club
Lucian Cramba – Founder & Co-owner FastOrder & Beez
Victor Balaniuc – General Manager Front Row Events
Eugen Sotropa – CEO E-Advertising
-
Eșecuri de succes ale antreprenorilor români Vol. 3
Autor(i): Vlad Mocanu
Nr. pagini: 152 pagini
Anul apariţiei: 2021
Editura: EVRIKA PUBLISHING
Seria de carti de buzunar EsecuriDeSucces a pornit de la interesul crescut pentru cartea Esecuri de Succes ale Antreprenorilor Romani, volum coordonat de Vlad Mocanu, fiind o una dintre putinele lucrari in care s-au adunat zeci de povesti de business si de viata ale unor antreprenori de succes, prezentand cum aceste experiente au dus la dezvoltarea lor si a afacerilor pe care le-au pus pe roate.
Drumul catre succes e plin de hopuri. Unele sunt inevitabile, dar le poti trece mai usor invatand din experienta celor care au know-how-ul de care ai tu nevoie. Volumele din editia de buzunar au un format accesibil, usor de parcurs oricand, oriunde.
Sorin Popa – Presedinte John Maxwell Team Romania:
„Cred ca esecul este unul dintre conceptele cele mai putin explorate in lumea de azi. Si totusi, este un concept cu care toti oamenii de succes pe care i-am cunoscut sunt foarte familiarizati.”
Adrian Badescu – Co-founder Clinicile Medici’s:
„Ai succes, continua! Nu ai succes, continua! Pentru problemele antreprenoriale, solutiile pot fi doar antreprenoriale.”
Descopera cele 17 povesti inspirationale din acest volum, semnate de:
Andy Szekely – Managing Partner AS Training & Coaching
Remus Balan – Consultant, Trainer, Coach Speaker
Valea Lucian – Founder Kinetoterapeut at EXploreMed Clinic
Alexandru Manea – Founder ANG Holding
Dragos Mengher – Owner DMG Group
Adrian Badescu – Co-founder Clinicile Medici’s
Sergiu Voicu – Jurnalist economic
Sorina Bradea – Managing Partner Thomas International Romania
Dan Domnica – Owner SBT GROUP
Sorin Popa – Presedinte John Maxwell Team Romania
Radu Lupas – Co-founder & CBD Salad Box
Gigi Honcas – CEO ZUPER CURAT
Lorand Soares Szasz – Founder Lorand.biz
Gigi Nacev – Director general Tempini Romania
Bogdan Pandea – Founder Tempini Romania
Iulian Ghisoiu – CEO Target Web SEO Agency
Razvan Ziemba – Managing Partner Profit Consulting
-
Eșecuri de succes ale antreprenorilor români Vol. 4
Autor(i): Vlad Mocanu
Nr. pagini: 164 pagini
Anul apariţiei: 2021
Editura: EVRIKA PUBLISHING
Seria de carti de buzunar #EsecuriDeSucces a pornit de la interesul crescut pentru cartea „Esecuri de Succes ale Antreprenorilor Romani”, volum coordonat de Vlad Mocanu, fiind o una dintre putinele lucrari in care s-au adunat zeci de povesti de business si de viata ale unor antreprenori de succes, prezentand cum aceste experiente au dus la dezvoltarea lor si a afacerilor pe care le-au pus pe roate.
Drumul catre succes e plin de hopuri. Unele sunt inevitabile, dar le poti trece mai usor invatand din experienta celor care au know-how-ul de care ai tu nevoie. Volumele din editia de buzunar au un format accesibil, usor de parcurs oricand, oriunde.
Mircea Capatina – Co-founder & Biz Dev Smart Bill:
„Primii ani au fost foarte grei, pentru ca faceam putini bani si, neavand experienta in business, ii si investeam in fel si fel de alte proiecte, care s-au dovedit a fi esecuri.”
Mihai Cosmin Rotaru – Founder Clever Taxi
„Cred ca esecul este cea mai puternica arma pe care o posed. Este chiar un diferentiator major, deoarece multora le este frica de esec, asa ca lasa loc pe scena celor care nu au fobia asta.”
Descopera cele 18 povesti inspirationale din acest volum, semnate de:
Mihai Cosmin Rotaru – Founder Clever Taxi
Alin George Luca – Founder Lukamet
Radu Tanase – Co-founder Calif/Condimental de Calif/Shoteria
Doru Miravitchi – Owner DMA Group
Dan Pascu – Co-founder-Heme.ro
Oana Niculae – Country Leaders Points of YouTM
Dorin Boerescu – CEO 2performant.com
Gabriel Plesca – Broker owner RE/MAX Joy si Co-founder Icelandia
Dumitru Fodor – Owner Vetro
Liviu Pasat – Owner Wealth Mastery Inc.
Florin Mindru – CEO IMM Technology Hub
Florin Cornianu – CEO 123FormBuilder
Mircea Capatina – Co-founder & Biz Dev Manager Smart Bill
Radu Dimeca – Co-founder Tipografia Grafoprint
Flaviu Avi Cicirean – Owner Brand Minds
Anca Goron – Founder doorie.io
Calin Iepure – CEO bizz.club
Cosmin Daraban – CEO & Co-founder SilkWEB
-
Ghid pentru liderii la început de drum… din experiența personală
Autor(i): Marian Șerbu
Nr. pagini: 224 pagini
An aparitie: 2024
Editura: EVRIKA PUBLISHING
Tot mai mulți lideri, în special cei de la nivelurile de baza și de mijloc, sunt numiți în funcții de conducere doar pe baza pregatirii tehnice sau a vechimii în organizație, fara a avea pregatirea necesara în leadership. Mai mult, dupa ce ocupa aceste funcții, nu au parte de un mentor care sa le îndrume primii pași în acest nou rol sau de o instruire formala de leadership din partea organizației. Astfel, ei trec printr-o perioada extrem de dificila și stresanta, confruntându-se cu o mulțime de probleme pe care nu știu exact cum sa le gestioneze și sa le rezolve. Metodele vechi, experiența pe care au acumulat-o pâna în acel moment ca simpli angajați sau lideri ai unor echipe de câțiva oameni nu se vor mai aplica noilor roluri și nu le vor fi de mare ajutor. Mulți dintre acești lideri vor cauta sa „fure meserie” de la colegii lor, de la foștii sau actualii superiori, pentru a-și dezvolta propriul stil de leadership și a face fața noilor provocari.
Problema este ca, fara o pregatire adecvata și niște principii solide formate din concepții sanatoase despre rolul unui lider, ei vor copia nu doar comportamentele bune, ci și pe cele nedorite, chiar toxice, care par sa funcționeze pe moment la superiorii lor, neînțelegând însa repercusiunile acestora. Meseria nu doar „se fura“, ci se și învața. Nu este suficient doar sa ai talent, ci este nevoie și de un profesor, ca la orice meșteșug unde, din cele mai vechi timpuri pâna astazi, exista meșteri și ucenici. Pentru a deveni un lider eficient este nevoie atât de autoeducare, cat și de un mentor bun. Marian Șerbu este un astfel de mentor și împartașește, prin intermediul volumului de fața, bunele practici pe care le-a învațat la rândul sau de la propriii mentori.
-
Ghidul unui business coach de succes. Tactici dovedite pentru obținerea de rezultate
Autor(i): Adrian Cioroianu , Cristian Cojocaru , Georgiana Cristea , Viorel Tascau
Nr. pagini: 236 pagini
An aparitie: 2023
Editura: EVRIKA PUBLISHING
De ce o carte despre coaching? Pe de-o parte, daca analizam mediul de afaceri romanesc și nevoile lui de dezvoltare, observam ca modul in care diverse companii iși desfașoara activitatea poate fi imbunatațit semnificativ prin educație antreprenoriala. Pe de alta parte, daca este sa comparam situația din prezent cu ce se intampla acum 10 sau 15 ani, vedem progresele evidente – mediul antreprenorial romanesc a evoluat mult, a aratat ca este capabil sa invețe și sa mearga mai departe. Coachingul este mai mult decat un trend, este un instrument esențial in educarea antreprenorilor și a oamenilor care lucreaza pentru antreprenori.
Cartea de fața se bazeaza pe experiența a patru experți care au trecut de la cariere impresionante in companii de top la zona de coaching, alegand sa-și puna la bataie expertiza acumulata in ani și ani de business pentru a ajuta la educarea și dezvoltarea mediului de afaceri. Pentru cei care intenționeaza sa urmeze același drum, acest ghid practic este un instrument util și necesar pentru o cariera de succes in coaching.
-
Hai să povestim despre iubire
Autor(i): Ana Maria Ducuță , Raluca Adriana Muntean
Nr. pagini: 176 pagini
An aparitie: 2024
Editura: EVRIKA PUBLISHING
„Hai sa povestim despre iubire!“
Hai sa povestim despre iubire, ca sa nu traim in neiubire.
Hai sa povestim despre iubire, ca sa ne dam seama care este cel mai bun lucru pe care il putem face cu noi in aceasta viața.
Hai sa povestim despre iubire, ca sa ne putem vindeca de tot ce ne omoara fara sa ne dam seama.
Hai sa povestim despre iubire, ca sa nu traim minciuna de a nu fi aflat vreodata cum este sa ai sufletul viu.
Hai sa povestim despre iubire, ca sa nu ne mai purtam de parca nu avem in noi scanteia divina a iubirii necondiționate. Hai sa povestim despre iubire, ca sa nu irosim cea mai prețioasa resursa, resursa inepuizabila și eterna care ne-a fost data noua, pamantenilor, și anume puterea de a iubi.
Hai sa povestim despre iubire, ca sa nu mai plangem ca nu știm cum este sa fim iubiți pentru ca nu am invațat noi sa iubim.
Hai sa povestim despre iubire, ca sa incepem sa invațam alfabetul emoției vindecatoare. Emoție care știe ca ai o singura viața de trait și totuși atat de multe vieți de atins in clipa in care ai invațat sa iubești.
Hai, sa povestim despre iubire…
-
Întreabă-mă despre eternitate
Autor(i): Ana Maria Ducuta
Nr. pagini: 208 pagini
Anul apariţiei: 2022
Editura: EVRIKA PUBLISHING
Eternitatea… este atunci cand astepti un telefon de la omul iubit care intarzie sa apara.
Eternitatea… este acea emotie pe care nu ai vindecat-o si continua sa te tina captiv in trecut.
Eternitatea… este acea iubire pentru cineva care nu mai e in viata ta, dar totul e doar despre el.
Eternitatea… este acel gand bun trimis intr-o rugaciune spusa in soapta si mare taina.
Eternitatea… este puterea ta de a fi bun, de a lasa in urma ta o poteca pe care sa mearga cei care cauta drumul.
Eternitatea este tot ceea ce iubim cu adevarat, tot ceea ce simtim si infaptuim cu toata fiinta noastra. Eternitatea este sursa de adevar: istorici, filologi, sfinti, ale caror invataturi dainuie peste veacuri si continua sa schimbe vieti. Eternitatea este a sufletului si a mintii puse in slujba dreptei iubiri, credintei divine si intelepciunii ca viata este trecatoare. Trecatoare prin constiinta infinita care cauta sa zamisleasca in om ceea ce el este: iubire eterna.
-
Istoria francmasoneriei din România
Autor(i): Sorin Margarit
Nr. pagini: 120 pagini
Anul apariţiei: 2021
Editura: Evrika Publishing
Sorin Margarit s-a nascut pe 1 martie 1982 la Bucuresti. Cu studii superioare in stiinte juridice, stiinte politice si istorie, pasionat de reconstituiri istorico-militare, este curator si organizator de expozitii si evenimente culturale. Colectionar recunoscut de documente istorice, specializat in imagistica, este autor al mai multor albume istorice si monografii.
Daca doar curiozitatea te-a adus aici, cara-te.
Daca ti-e frica sa-ti fie date in vileag defectele, nu ai ce cauta aici.
Daca stii sa disimulezi, teme-te. Te vom da in vileag.
Daca tii la onorurile omenesti, iesi. Aici nu o sa ai parte de asa ceva.
Daca inima ta simte teama, nu merge mai departe.
S-ar putea sa-ti cerem mari sacrificii, chiar viata ta. Esti gata sa ne-o oferi?
-
Iubire versus neiubire
Autor(i): Ana Maria Ducuta
Nr. pagini: 176 pagini
Anul apariţiei: 2021
Editura: EVRIKA PUBLISHING
Iubirea nu este doar o metafora, o poezie sau un cantec. Iubirea este motivul, justificarea si sansa la viata. Suntem atat cat iubim si traim doar atunci cand iubim.
Dar uneori, „iubirea” este inlocuita de sora ei geamana, plasmuita cu asteptari nerealiste, fatarnicie si indiferenta: „neiubirea”. Neiubirea ne face nesiguri, tristi si ne ia orice altceva am putea avea in viata noastra, in timp ce ne amagim ca avem „Iubire” in viata noastra. Cum facem diferenta intre cele doua? Cum stim ca suntem intr-o relatie de „neiubire” cu propria persoana sau cu altcineva? Cine si unde trage linia intre adevar si minciuna, tradare si loialitate, iubire si neiubire?
Raspunsul este in ceea ce simtim, in faptele celuilalt, in gandurile noastre… pe care uneori nu ni le putem recunoaste… din pricina Neiubirii, care se lupta sa ia locul… Iubirii.
-
Mamă, vindecă-mi sufletul
Autor(i): Ana Maria Ducuță , Nicoleta Profira Muntean
Nr. pagini: 176pagini
Anul apariţiei: 2023
Editura: EVRIKA PUBLISHING
Exista o putere, o vindecare și o lumina pe care o mama le primește cand da naștere copilului ei. Aceasta capacitate de a-i cunoaște sufletul copilului sau ii da puteri vindecatoare, pentru ca ea știe cum sa-l faca din nou, atunci cand el nu mai știe cine este. O mama iți da viața de mai multe ori, de fiecare data cand parți din tine mor, prin felul ei absolut in care te iubește.
Puterea unei mame asupra copilului ei este parte din puterea Creatorului asupra intregii creații.
Mama este primul arhitect al Universului tau interior, și parți din ea devin elemente constitutive ale sinelui tau intreg, din care te dezvolți, de la primul gangurit pana la prima decepție din dragoste.Felul in care mama te iubește este modul in care și tu vei iubi. Modul in care mama nu te iubește va deveni zidul pe care il vei ridica in fața iubirii celorlalți. Lumea emoției in care traiește mama ta este lumea in care tu vei crește.
Absența iubirii materne este o rana foarte dificil de vindecat, pentru ca e ceva imposibil de inlocuit. Senzația ca ești abandonat de cea care te-a adus pe lume, neincrederea constanta in puterile proprii, indoiala și confuzia cu privire la fiecare om care intra in viața ta, teama ca nu vei putea sa aparții niciunui om, toate sunt simptome ale lipsei acestei iubiri.
Mama mea a primit de la mama ei o lume a iubirii, a cautarii neobosite a adevarului și a compasiunii fara condiționare. Este o lume in care prima data am pașit eu, apoi sora mea. Astazi suntem la adapostul iubirii pe care bunica noastra, Ana, l-a construit in sufletul mamei noastre. De dincolo, ea a vegheat in taina și a ascultat cu aceeași iubire, cand mama, apoi fiecare dintre noi am strigat: „Mama, vindeca-mi sufletul“.
-
Memorabil. De la idee la momentul care schimbă lumea
Autor(i): Cristian Brancu
Nr. pagini: 192 pagini
Anul apariţiei: 2021
Editura: EVRIKA PUBLISHING
In dictionar scrie ca elocventa este arta de a vorbi frumos, emotionant si convingator. Nimic nu este mai elocvent precum o poveste bine spusa, iar Cristi Brancu ne ghideaza prin aceasta carte spre elocventa, competenta pe care orice om ce doreste sa faca o diferenta in lume trebuie sa o dobandeasca. Este o carte ce trebuie citita macar o data si, evident, practicata apoi zilnic. – Cristian Onetiu
Memorabil este o carte motivationala si inspirationala despre cautarea perfectiunii in ceea ce inseamna prezenta scenica, arta discursului si acele ingrediente care trebuie sa se regaseasca incluse in reteta unui mesaj pentru ca acesta sa fie unul de succes. Un volum scris cu multa pasiune si daruire care armonizeaza de o maniera memorabila experientele unor personalitati mondiale recunoscute ca repere pentru sfera relatiilor publice si experienta de o viata a autorului in prima linie a jurnalismului monden de calitate de la noi din tara. O carte revelatoare si deschizatoare de drumuri si perspective pentru toti cei pasionati de lumea showbizului si domeniul relatiilor publice. – Mihai-Bogdan Marian
-
Metodologie și tehnici de kinetoterapie
Autor(i): Constantin Florin Drăgan, Liliana Pădure
Nr. pagini: 143 pagini
An aparitie: 2014
Editura: EVRIKA PUBLISHING
Cartea s-a nascut din dorinta autorilor de a initia si antrena kinetoterapeutul in activitatea didactica de PREDARE ce se desfasoara in clinica noastra (din Centrul Clinic National de Recuperare Neuropsihomotorie pentru copii „Dr. N. Robanescu“) de doar cativa ani.
Parte integranta a ECHIPEI noastre multidisciplinare, KINETOTERAPEUTUL se armonizeaza nu numai cu toti specialistii (medici de recuperare, neurologi, pediatri, medici de terapie intensiva, psihologi, ergoterapeuti, asistente medicale), ci si cu studentii de la U.M.F. Carol Davila, care fac stagii practice aici.
-
Pentru urgențe, apasați tasta „SUFLET”
Autor(i): Ana Maria Ducuță
Nr. pagini: 384 pagini
An aparitie: 2023
Editura: EVRIKA PUBLISHING
Urgența nu mai suporta așteptare, amanare sau confuzie. Urgența trebuie rezolvata, atunci cand are loc: nu poți ajunge la o soluție nici mai devreme, nici mai tarziu. Cand corpul doare, cand viața ta e in pericol, sunt niște semne clare, vezi cu ochii tai ca e o problema grava. Dar ce faci cand doare sufletul, unde suni? Care este numarul de urgența pe care il poți apela cand simți ca viața ta s-a sfarșit, ca te doare sa fii viu și nu mai știi cine ești? De ce anume ai nevoie ca sa poți continua sa mergi mai departe cand tot ce ți s-a intamplat vreodata a fost doar durere, urmata de și mai multa suferința?
Atunci cand sufletul doare, te intorci la el. Iți iei sufletul in brațe, și incepi sa cauți motivul durerii, pentru ca acolo e raspunsul. Viața te doare nu pentru ca ai suflet, ci pentru ca sufletul tau a fost abandonat, abuzat, ignorat, chiar de catre tine, cel care acum are nevoie de iubirea lui. Da, avem nevoie sa ii caștigam increderea sufletului nostru, avem nevoie sa cunoaștem tot ce suntem, toate parțile emoției și trairii noastre, ca sa putem trai cu noi. Odata identificat, revendicat și vindecat, sufletul iți rezolva orice problema, te indruma daca ești pierdut, te apara de neiubire și te reconstruiește ca identitate emoționala. Ai din nou viața in tine, incepi sa vezi clar, sa gandești limpede, sa te insanatoșești, atunci cand ai sufletul de partea ta, cand l-ai invațat cum sa te vindece, și nu cum sa te doara mai tare. Cu toții avem numarul telefonului salvator, pentru ca el este unul singur și așteapta doar sa fie apelat… Cand am apasat tasta „suflet”, intr-un mod deloc ciudat, cineva din interiorul ființei noastre, raspunde… Și ne ajuta orice problema avem, ne salveaza, asta daca noi am salvat deja numarul de telefon, in conștiința noastra…