Constituția pentru copii și tineri… de toate vârstele | Editura de carte

Categorii de produse

Autor(i): Robert-Marius Cazanciuc

Nr. pagini: 112 pagini

An aparitie: 2024

Editura: Universul Juridic

Cartea pe care o citiți acum cuprinde o selecție de 100 de articole din cele 156 ale Constituției României. Conținutul acestor articole este explicat pe înțelesul copiilor în jurul vârstei de 14 ani, începând cumva de la clasa a VII-a, fara a exclude însa clase mai mici sau mai mari, dupa cum am vazut ca sunt interesați sau pregatiți copiii atunci când am mers prin școli gimnaziale sau licee în vederea unui feedback pentru diverse texte.

Selecția articolelor este evident subiectiva și a avut în vedere în primul rând importanța lor din perspectiva nevoii de transformare a micilor cititori din copii în cetațeni conștienți de drepturile și obligațiile lor, iar în al doilea rând caracterul mai degraba tehnic, procedural, al unor articole care la prima revizuire a legii fundamentale s-ar putea sa nu se mai regaseasca în Constituție, cel puțin din punctul meu de vedere.

Am comentat fie articole luate individual, fie împreuna cu altele, acolo unde am apreciat ca exista o legatura destul de puternica, de fond, între ele și nu se justifica comentarii diferite prin care ar fi fost mai dificil de explicat copiilor eventualele diferențe de nuanțe. De asemenea, la unele articole cu un conținut mai extins am selectat doar acele alineate care surprind cel mai bine esența articolului, regasita de cele mai multe ori în denumirea marginala a fiecaruia.

Cu orgoliu de autor, îmi place sa cred ca aceasta carte „Constituția pentru copii și tineri… de toate vârstele”, reprezinta un proiect unic. A necesitat o munca consistenta de documentare și ulterior de punere în pagina, în cât mai puține cuvinte, a unor texte constituționale care au capacitatea de a genera, de regula, volume întregi de comentarii.

Vezi mai mult Vezi mai puțin

79,00 lei

2 în stoc

[]