Când totul devine armă
Autor(i): Mark Galeotti
Nr. pagini: 288 pagini
An: 2024
Editura: Corint
O analiză despre modurile neconvenționale în care pot fi purtate războaiele în prezent, precum și armele utilizate.
În secolul XXI trăim într-o stare permanentă de conflict. Fie că se numește terorism, război hibrid, război de zonă gri sau război convențional, amenințarea este o prezență cotidiană. Cum războiul clasic – cu arme, bombe și drone – a devenit tot mai costisitor sub aspect financiar și tot mai nepopular în rândul opiniei publice, este mai eficient să ameninți o țară cu embargoul economic sau să declanșezi un atac cibernetic prin care să-i paralizezi instituțiile. Iată de ce tot ceea ce ne înconjoară poate deveni o armă.
Pe măsură ce conflictul revine în Europa, expertul în criminalitate transnațională Mark Galeotti oferă un studiu cuprinzător și inovator despre acest nou mod în care se poartă războiul. Pretutindeni în lume dezinformarea, spionajul, acțiunile subversive și crimele destabilizează țările și creează crize de legitimitate. Ce avem de făcut în această situație? Galeotti ne prezintă modalități de supraviețuire, de adaptare și chiar de a profita de oportunitățile oferite de noua realitate.
„Acest ghid dinamic este accesibil oricărui cititor. Ne spune direct, fără jargon (…), că războiul se adaptează la tehnologie, că civilii devin parte a conflictului modern, fie că le place sau nu.” ROGER BOYES, The Times