Piramida Puterii. Mărturiile unui om care a petrecut 16 ani în culisele Palatului Victoria și ale Parlamentului | Editura de carte

Categorii de produse

Autor(i): Ion Moraru

Nr. pagini: 688 pagini

ISBN: 978-630-6572-07-6

Editura: Evenimentul si Capital

 

Piramida Puterii. Mărturiile unui om care a petrecut 16 ani în culisele Palatului Victoria și ale Parlamentului

„Scris limpede, cu sinceritate evidentă a opiniilor, volumul este o frescă vie a unor ani de viaţă publică românească cu evenimente şi personaje pe care autorul le-a trăit şi pe care le-a cunoscut ca observator şi ca actor, mereu cu „îngerul său păzitor” alături”. (Acad. Răzvan Theodorescu)

„Domeniile în care lucrează Ion Moraru acoperă o arie largă a istoriei postdecembriste: Guvern, Partid, Senat, Parlament. Datorită spiritului ascuțit de observație, memoriile din volumul Piramida Puterii sunt mărturii prețioase despre funcționarea instituțiilor cheie ale României postdecembriste, despre liderii politici ai vremii și mai ales despre fapte și evenimente semnificative. Prin funcțiile în stat și în PSD, Ion Moraru aduce în memoriile sale dezvăluiri interesante, unele senzaționale, despre Ion Iliescu, Traian Băsescu, Victor Ponta, Mircea Geoană, Emil Boc, Adrian Videanu, Crin Antonescu, Dacian Cioloș și mulți alții. A fost prezent fie ca personaj implicat, fie ca martor la multe evenimente de răscruce ale Istoriei noastre postdecembriste: Ședințele Guvernului Năstase, vizitele Baroanei Emma Nicholson în România, vizita lui George W. Bush la București, alegerile parlamentare din 2004, Congresul PSD din 2005, mai precis Căderea lui Ion Iliescu de la acest Congres, formarea coaliției PSD-PDL. Despre fiecare eveniment apar în memorii fie relatări amănunțite din culise, de o valoare documentară deosebită, fie dezvăluiri senzaționale, menite a pune într-o nouă lumină momente importante din postdecembrism și a oferi Istoricilor o materie prețioasă. (…) Fără a fi sedus de metaforă, Ion Moraru povestește exact, ca un prozator american, întâmplările prin care a trecut sau cărora le-a fost martor.” (Ion Cristoiu)

 

Volum recomandat de revista Evenimentul Istoric!

Vezi mai mult Vezi mai puțin

98,00 lei

48 în stoc

[]